Calvados
A calvados sokoldalúbb annál, mint azt gondolná
A calvados a legtöbbeknek csak egy ízletes, karakteres, zamatos alma alapú ital, amit nyárestéken, sőt, őszi délutánokon is élmény kortyolgatni. De ennyi! Ám ennél jóval több rejlik benne, aminek a felfedezése csak Önre vár! Mutatjuk az utat!
A Calvados még a nehéz fogások mellé is nagyszerű társ
A Calvados a kitűnő savasságának köszönhetően nagymértékben hozzájárulhat az étkezések utáni túltelítettség érzés teljes elűzéséhez. Persze azért az hozzátartozik az igazsághoz, hogy a rajongói nem pusztán ezért szeretik.
A calvados jót tesz a gyomornak (is)
Most akkor mikor érdemes megbontani a calvados palackját? Evés előtt, vagy után? Netalántán közben sem bűn egy-egy kortyot megízlelni belőle? Utánajártunk!
A Calvados meghozza az étvágyat
A Calvados egyetlen kortya képes arra, hogy meghozza a lelkesedést. A további kortyolásra és némi falatozásra. Az ízletes almás karakter azonnal felismerhető. A Franciaországból származó ital rokona az Apple Jack.
A Calvados minden cseppje aranyat ér
A Calvados kitűnő aperitif: felkészíti a gyomrot a „megterhelésre”, beindítja az emésztést segítő, serkentő enzimek termelődését. Így még a nehezebb fogások is kifogástalan környezetbe érkezhetnek.
A Calvados múltja épp olyan érdekes, mint az előállítása
A Calvados keresztelőjének romantikus magyarázata, hogy a spanyol király a legyőzhetetlen armadájának az emlékére (ami Normandia partjainál végül hajótörést szenvedett) nevezte el az italt.
Néhány érdekesség a Calvados palackjából
A Calvados vagy ahogy a franciák előszeretettel becézik, Calva tradicionálisan almabor lepárlásával készül, mégpedig normandiai alapanyag felhasználásával.
A Calvados egy nedűtestbe zárt arany alma
A Calvados vagy, ahogy a franciák előszeretettel becézik, calva, a normandiai almaborból készített gyümölcspárlat - legalábbis a tradícióknak megfelelően. Normandia vidékén már a középkorban is jól ismerték az almapárlatokat.
Calvados, a világhírű normand almaborpárlat
A Calvados egy legenda szülte szeszes ital, amelynek gyökerei a késő középkori Normandiába nyúlnak vissza.