Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Calvados

- Hihetetlen választék, remek árak. Premiumitalnagyker.hu, ha valóban prémium italnagykereskedést keres.
Rendezés:

Papidoux Calvados [0,7L|40%]

Cikkszám: R0560
Raktáron

Chateau de Breuil Fine Calvados [0,7L|40%]

Cikkszám: R3123
Raktáron

Papidoux Calvados VSOP [0,7L|40%]

Cikkszám: R2127
Raktáron

Calvados Boulard Grand Solage [0,5L|40%]

Cikkszám: R0639
Utolsó 3 db raktáron

Calvados Boulard Grand Solage [0,7L|40%]

Cikkszám: R0312
Utolsó 10 db raktáron

Papidoux Calvados XO [0,7L|40%]

Cikkszám: R0936
Utolsó 1 db raktáron

Chateau de Breuil VSOP Calvados [0,7L|40%]

Cikkszám: R3126
Raktáron

Chateau de Breuil Fine Calvados [0,35L|40%]

Cikkszám: R4085
Raktáron

Chateau de Breuil 8 Years Calvados [0,7L|40%]

Cikkszám: R3125
Utolsó 10 db raktáron

Calvados Boulard VSOP [0,7L|40%]

Cikkszám: R3119
Utolsó 9 db raktáron

Chateau de Breuil Fine Calvados Mini [0,03L|40%]

Cikkszám: R3132
Raktáron

Chateau de Breuil XO 20 Years Calvados [0,7L|41%]

Cikkszám: R3489
Raktáron

Chateau de Breuil Pommeau de Normandie [0,7L|17%]

Cikkszám: R2883
Raktáron

Chateau de Breuil 8 Years Calvados [2L|40%]

Cikkszám: R4087
Utolsó 1 db raktáron

Chateau de Breuil 8 Years Sauternes Cask Finish Calvados [0,7L|43,4%]

Cikkszám: R4203
Utolsó 7 db raktáron

Boulard XO Double Barrel Finish Calvados [0,7L|43%]

Cikkszám: R6095
Elérhetőségéről érdeklődjön!

Chateau de Breuil Fadoboz

Cikkszám: K0114
Elérhetőségéről érdeklődjön!

Calvados Boulard XO [0,7L|40%]

Cikkszám: R0313
Elérhetőségéről érdeklődjön!

Pére Magloire VSOP Calvados [0,7L|40%]

Cikkszám: R2543
Elérhetőségéről érdeklődjön!

Pére Magloire XO Calvados [0,7L|40%]

Cikkszám: R3114
Elérhetőségéről érdeklődjön!

Chateau de Breuil 15 Years Calvados [0,7L|41%]

Cikkszám: R3124
Utolsó 1 db raktáron

Chateau de Breuil 7 Years Oloroso Sherry Cask Finish Calvados [0,7L|42%]

Cikkszám: R4090
Utolsó 6 db raktáron

Coeur du Breuil Vanille Calvados [0,7L|16%]

Cikkszám: R4094
Raktáron

Coeur du Breuil Liqueur au Calvados [0,7L|24%]

Cikkszám: R4095
Raktáron

Chateau de Breuil 30 Years Calvados [0,7L|41%]

Cikkszám: R4201
Utolsó 3 db raktáron

Chateau de Breuil Legend Calvados [0,7L|41%]

Cikkszám: R6064
Utolsó 3 db raktáron

A calvados normandiai almaborból készülő gyümölcspárlat. Francia területeken előszeretettel használják a calva rövidítést. A történelme és története hosszú évtizedeket ölel fel. Normandiában a középkor vége felé már készítettek almaborból különböző párlatokat, ám az első hivatalos főzőegylet a XVI. században alakult meg. Az 1950-es évektől az elnevezés törvényileg eredet védett. Azóta csak az a nedű viselheti a calvados megnevezést, amelyik egyrészt almaborból készül, a megfelelő előírások és gyártási szabályozások mentén, másrészt a paragrafusokban meghatározott körzetből származik. A nedű gyártásánál prioritást élvez, hogy a friss almalé mekkora cukor- és savtartalommal büszkélkedik. Édes, keserédes, savanyú és keserű almák is felhasználásra kerülnek, természetesen meghatározott receptúra szerinti arányban.

Döbbenetes, ám roppantul beszédes adat, hogy egy liter negyven százalékos italhoz 12-25 kg alma feldolgozása szükséges. Olykor körte is kerülhet a cefrébe. A leszedett gyümölcsöt előbb pürévé darálják a mesterek, majd a levet kipréselik a masszából. A természetes erjedés hamar beindul és végbe is megy. A folyamat végén almabor zárható a palackokba, ám ebben az esetben, éppen ezen a ponton kezdődik a calvados előállítása, mégpedig lepárlással. Az egyedi felépítésű , folyamatos lepárlóból kikerülő nedű színtelen, tolakodóan nyers, ezért fahordós érlelésre is sor kerül. Minimum két esztendő az előírt érlelési idő, amely során aranyló színnel és ízes, illatos aromával gazdagodik a nedű. Az ital értéke az érlelési kor előrehaladtával növekszik, ahogy az ízvilág egyre karakteresebbé, sokszínűbbé válik. Kereskedelmi forgalomba jelenleg 40-42 fokos nedű hozható, ám eredetileg a calva akár 72 fokos is lehet.