Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
A spanyolországi Jerez község környékén készülő likőrbor, ismert nevén sherry az Európai Unióban védett földrajzi eredetű termék. Sokan hajlamosak összemosni a cherry brandyvel, ami azonban meggylikőr, de a simán cherry fantázianéven forgalmazott meggyes likőrborok is nem egyszer okoznak megtévesztő zavart. A legfontosabb különbség, hogy az utóbbiak kivétel nélkül ízesítettek. A sherry készítés első fázisa a must kiforrása, amihez aztán a mesterek borpárlatot kevernek. Ez a mozzanat az alapanyagok sokszínűsége miatt eleve meghatározza a kész nedű karakterét, és ezen a ponton tapasztalható a legtöbb eltérés annak megfelelően, hogy milyen típusú bor kerül a gyártás során előtérbe. Mivel a kiforrás szakasza megszakítás nélkül megy végbe, így a nedű utólagosan esik át az édesítésen.
Az érlelés körülményei bátran tekinthetőek exkluzívnak, hiszen nem a megszokott módon, pincékben történik ez a lépés, hanem bodegáknak nevezett, hatalmas, katedrálishoz hasonló csarnokokban. A solera-rendszer lényege, hogy hordók hosszú sorát rendezik össze, több emelet magasságban: a legfelső sorokat a legfiatalabb borok, míg a legalsókat a legidősebb borok foglalják el. A palackokba mindig az alsó sorból kiszemelt nedűből töltenek. Évente két alkalommal 5-30% bort csapolnak, amit aztán a felső szintekből pótolnak, folytatva ezt a legfelső sorig - amelynek tagjait a legutolsó szüretből nyert cseppekkel gazdagítják. Ez az a kifinomult rendszer, ami önmagában képes garantálni a sherry karakteres, különleges ízvilágát. A kínálatunkban neves gyártók minőségi termékei közül válogathat, amik az otthonába csempészhetik az exkluzivitás likőrbor képében megjelenő élményét.