Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A Calvados meghozza az étvágyat

A Calvados egyetlen kortya képes arra, hogy meghozza a lelkesedést. A további kortyolásra és némi falatozásra. Az ízletes almás karakter azonnal felismerhető. A Franciaországból származó ital rokona az Apple Jack.

Mindkét italtípus markánsságát az alma adja, amely ezekben az esetekben tényleg aranyat ér.

A Calvados aperitif vagy digestif?

A fogyasztásra nem vonatkoznak szabályok, pláne nem kőbe vésett előírások. Ettől függetlenül az ital jellegzetessége, azaz az alma sokat nyom a latba, és nemcsak akkor, amikor a cefrének való kerül a mérleg nyelvébe. Ugyanis az almasav híres az étvágyfokozó hatásáról. A gyomrot gyakorlatilag felkészíti az étkezésre, és olyan enzimeket „csalogat” elő, amik a test egészének egyetlen üzenetet tartogatnak: hamarosan evés következik. Így beindulnak az előemésztési folyamatok, és hamar az éhség is megjelenik. Szóval ezen reakcióknak hála nem csoda, hogy rengetegen aperitif formájában kortyolják, mintegy felkészítve a gyomrukat a soron következő fogásokra.

Viszont szintén az almasav egyik pozitív tulajdonsága, hogy a zsírok lebontását támogatja. Vagyis étkezés után, főleg nehéz falatok emésztésénél jó szolgálatot tehet: felgyorsítva a feldolgozást és problémamentessé varázsolva az emésztést.

Tehát, ha egy mondatban kellene összefoglalni a fogyasztásra vonatkozó jó tanácsokat, akkor az úgy hangozna, hogy a Calvados, amit a franciák csak Calvának becéznek, evés előtt és után is jó választás.

A Calvados nem hiányozhat az étkezőasztalról

Nem meglepő, hogy nyugaton jellemző az étkezés során végig felszolgálni az italt, ami meghálálja a szobahőmérsékletre való felmelegedést.

Tartalomhoz tartozó címkék: Calvados Calvados vásárlás