Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A Calvados minden cseppje aranyat ér

A Calvados kitűnő aperitif: felkészíti a gyomrot a „megterhelésre”, beindítja az emésztést segítő, serkentő enzimek termelődését. Így még a nehezebb fogások is kifogástalan környezetbe érkezhetnek.

De digestifként is fogyasztható, mert határozottan jót tesz a túlterhelt, elnehezült gyomornak. Tehát, valójában minden alkalom tökéletes egy-egy ízletes csepp elkortyolására.

A Calvados az almák násza - palackba zárva

A minőségi nedű karakteréhez gyakorlatilag mindenféle ízvilágú almára szükség van a savanyútól a kesernyésen át egészen az édesig. A megannyi fajtából végül olyan ízharmónia áll össze, ami kizárólag ezen italra jellemző. Az Apple Jack ízjegyei hasonlítanak talán a leginkább rá. Sokan épp ezért az Angliából származó, de amúgy észak-amerikai rokont össze is tévesztik vele.

A gyümölcsök kiválogatása az egyik leglényegesebb momentum a készítés kezdeti stációjában. Nagyon nem mindegy, hogy milyen savtartalmú nektár kerül végül feldolgozásra, hiszen ez adja meg az ital későbbi karakterét, jellegzetességét.

Ahogy azt fentebb már említettük, az étkezésekhez szinte elengedhetetlen társ. Kiadós ebéd vagy vacsora előtt és után is jó szolgálatot tehet, de nyilván az egyedi íze kínálja a legnagyobb kulináris élményt. A fogyasztásával együtt járó „haszon” csak másodlagos.

A Calvados és a kávé csak Remarque regényeiben egy pár?

Nem. A regény a valóságból táplálkozik: Franciaországban közkedvelt italkülönlegesség a Café Calva. Mert ahogy ők mondják, a feketekávéból igazán extra ízek csalogathatóak ki néhány csepp Calvados hozzáadásával. Ezt akár Ön is kipróbálhatja, ízlés szerinti mennyiségben vegyítve az összetevőket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Calvados Calvados vásárlás