Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A calvados jót tesz a gyomornak (is)

Most akkor mikor érdemes megbontani a calvados palackját? Evés előtt, vagy után? Netalántán közben sem bűn egy-egy kortyot megízlelni belőle? Utánajártunk!

 

A calvados fogyasztására a mindenkori itt és most a legjobb alkalom

Az igazság az, hogy sokan szeretik bekategorizálni az italokat. Az aperitif és a digestif a két leggyakrabban használt megkülönböztetés, mondhatni skatulya. Igen ám, de a csoportosításban az a probléma, hogy az egyes halmazok között nincsen átjárás, közös metszet. Márpedig bár az igyekezet szép dolog, de a valóság nem ennyire fekete-fehér. Erre a legjobb példa épp a franciák által csak „Calva”-nak becézett nedű. Hiszen akár étkezés előtt, akár evés után kiváló kortyolni való.

Ami a calvados fizikai jellemzőit illeti, az alapanyagul használt alma savassága vállal felelősséget a gyomor és a bélrendszer rendbe tételéért. Evés előtt azért jó ötlet inni belőle, mert az almasav fokozza az étvágyat és egyben az éhséget. Nem csoda, hogy a régimódi tanács alkohol nélkül úgy szól, hogy evés előtt egy alma az étvágyat rögtön meghozza. Igen ám, de ezek a savak kitűnőek abban is, hogy a megterhelt, nehéz fogásokkal túltelített gyomornak besegítsenek az emésztésben. Tehát ha vége az ebédnek vagy vacsorának, és a kipukkadási szakasz is beköszöntött, akkor egy pohárnyi ital nagyban hozzájárulhat a gördülékeny és kellemetlenségektől mentes emésztéshez.

Akkor a calvadosnak van keresni valója a konyhában?

Nagyon is. Ráadásul néhány csepp belőle remekül kiegészíti a fekete kávé ízét is, sőt, olyan aromákat domboríthat ki, amelyek amúgy rejtve maradnának. Úgyhogy érdemes a pozitívumaival (vissza)élni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Calvados Calvados vásárlás