A Calvados minden cseppje édenkert?
Valahogy úgy! A különböző almafajtákat egyesítő nedű ízvilága magával ragadó. Igazából nincsen szükség semmiféle okra vagy magyarázatra a kortyolásához. Kánikulai délutánokon vagy éppen őszi estéken pontosan ugyanolyan sokat adhat egy-egy csepp belőle. Viszont az tény, hogy sokan egyszerre alkalmazzák aperitifként és digestifként. Nem véletlenül teljesít mindkét területen kimagaslóan. A savasságának hála, könnyedén képes rendezni a gyomor, nem egyszer áldatlan helyzetét. Ha például fűszeres, zsíros ételek előtt, mint előkészítés kerül az emésztésbe, akkor képes olyan környezetet kialakítani, ahol már az enzimek talpra készen várják a falatokat. Aztán amikor vége az étkezésnek, akkor egy újabb pohárnyi belőle sokat lendíthet a feldolgozás, felszívódás folyamatán, mind tempóban, mind eredményességben.
Ugyanakkor a Calvados desszertnek sem utolsó. A franciák például ragaszkodnak a Cafe Calvához, ami a kávé és az ital néhány cseppjének érdekes karakteres összeházasítása.
Mindenesetre az biztos, hogy a fenti tradícióktól, szokásoktól függetlenül bármikor jó ötlet legalább egy üveggel behűteni belőle.
A Calvados előnyeivel birokra kelhet az Apple Jack?
Bár e két ital abban az értelemben hasonlít egymásra, hogy az alma ízletességére alapoznak, ugyanakkor mégis teljesen más világot képviselnek. Úgyhogy a legjobb a tapasztalás a kóstolás.