Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Kevesen tudják ugyan, de az eredeti tequila csak és kizárólag agavéból készülhet, felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy mindig érdemes a minőségi alapanyagból készült kategóriából választani a pohárba valót. Miért? Nos a válasz egyszerű: a borhoz hasonlóan a tequila is számos márkával képviselteti magát a piacon, azonban a minőségét tekintve széles a skála, a bornál maradva a kannás kiviteltől (mely nagyjából annyi szőlőszemet lát, mint ahány lila tehén legel a mezőn a Milka reklámokon kívül) egészen a minőségi nedűig számtalan strigula szerepel, s bizony ez alól a sokszínűség alól a tequila sem kivétel. Nálunk, a Prémium Italnagykereskedés webáruházában azonban csak és kizárólag azon termékek kerültek fel a virtuális polcainkra, melyek a prémium kategóriába tartoznak.
Így ha innen rendel, garantáltan nem kell kevesebbel beérnie a tökéletesnél! Hazánkban elterjedt szokásként a tequila kísérővel fogyasztandó - a leginkább elterjedt változat a só és citrom, vagy utóbbi citrus lime-mal való helyettesítésével, a Gold kivitelt pedig fahéj és narancs kombinációjával, annak érdekében, hogy még inkább kihangsúlyozzák az ital ízét, a tequila “őshazájában”, Mexikóban azonban önmagában is ledöntik a pohárból. Amennyiben mégis a kísérő mellett dönt, a bevált sorrend a mutatóujj és a hüvelykujj közé szórni a sót(/fahéjat), lenyalni, ledönteni a pohár tartalmát, végül ráharapni a citrusfélére. Vigyázat, a jóból kicsit adnak, a túlzásba vitt tequilafogyasztás igenis meglátszik.