A história szerint a hányattatott sorsú francia tartomány partjainál szenvedett hajótörést az akkori világ urának számító spanyol király El Salvador nevezetű hajója. A helyiek azonnal fosztogatni kezdték a rakományt és így találtak rá a tetemes mennyiségű almapálinka készletre is. Valószínűleg nem kellett sokáig noszogatni őket, hogy belekóstoljanak az italba, ami végül annyira ízlett nekik, hogy néhány évtizeddel később már ipari mennyiségeket készítettek belőle.
A név eredete az El Salvador félrehallása lehet, vagy annak a partszakasznak a korábbi elnevezésére utalhat, ahol elsőnek készítették el ezt az italt. Bár számos receptúra létezik, az ínyencek szerint a legjobb, ha vegyes cukor- és savtartalmú almákat használnak fel a gyártás során. Normandia pedig bővelkedik a különböző almafajtákban. A folyamat első lépéseként a kipréselt almaléből erjesztéssel almabort készítenek. Ezt a helyiek önálló italként is szívesen fogyasztják. A borból lepárlás során pálinkát állítanak elő, amely még nem igazán ízletes, zamatot ugyanis a hordós érlelés ad neki. Egy jó Calvadost minimum két évig kell a fahordóban érlelni, de az ennél hosszabb érlelés csak javít az ízvilágon.
Webáruházunk kínálatából rendelve, most Ön is megkóstolhatja ezt a remek normann pálinkát, érezve mindazt a törődést, amely ezt az italt a születésétől kezdve végigkísérte. A franciák úgy tartják, hogy a Calvados jótékony hatással van az emésztésre, ezért a különösen nehéz fogások mellé mindig kerül egy üveg belőle az asztalra. Emellett a pohárköszöntések során is szívesen kortyolgatják. Ha valami igazán különlegesre vágyik, próbálja ki a Calva cafét is, amely valójában egy feketekávé, némi Calvadossal megbolondítva.