Champagne
A champagne immár egy fogalom
Mi jut eszébe akkor, amikor azt hallja, olvassa, hogy champagne? Olyan érdekes, hogy a legtöbben a pezsgőre asszociálnak, megjegyezzük, hogy teljes joggal. Ugyanakkor magára a területre viszonylag kevesen gondolnak. Pedig, ha valami fontos a minőség megteremtésében, megőrzésében, az kétségtelenül a természeti kincsek gondozása, ápolása és a bennük rejlő értékek fenntartása.
A Champagne több mint egy szinonima
A Champagne sokaknak egyet jelent a pezsgővel. Ám ennél jóval többről van szó. Először is a kifejezés egy földrajzi árujelző. Másrészt pedig eredetmegjelölés. Tehát az elnevezést kizárólag az érintett terület borászai használhatják.
A champagne „kulisszái"
A champagne földrajzi árujelző és eredetmegjelölés. Miért olyan érdekes ez a nagyon hivatalos bekategorizálás? Azért, mert sokan a kifejezést szinonimaként, a pezsgő helyettesítésére használják.
A Champagne több mint egy megnevezés
A Champagne sokáig úgy élt a köztudatban, mint egy kifejezés, ami gyakorlatilag a pezsgő szinonimája. Ennyire nevezetes, különleges és jellegzetes ez a borvidék, ahol a pezsgő gyártása elindult, kiteljesedett, és ahonnan aztán az egész világon elterjedt.
A champagne minden cseppje érték
A Champagne franciaországi borvidék a prémium minőségű pezsgőjéről, és a pezsgőgyártás kialakulásáról híres. Innen indult minden, ami a buborékos nedű történetében érdemleges, innen eredeztethető az előállításra vonatkozó tudás, a tradíciók és tapasztalatok formálta szakértelem is.
A Champagne minden értelemben párját ritkítja
A franciaországi Champagne borvidék pezsgője olyan híressé és keresetté vált, hogy sokáig (sőt, elvétve még napjainkban is) a tájék megnevezését a pezsgő szinonimájaként használták.
A champagne a pezsgők királya
A champagne meghódította a világot. Olyannyira népszerűvé vált, hogy sokan a francia termővidékről származó ital elnevezését egy az egyben a pezsgő szinonimájaként használják, még a mai napig is.