A speciális fonat ma is visszaköszön az üvegeken. A híres lepárló Guatemala keleti részén található Zacapa városában. Az előállítás igazi különlegessége, hogy az itt készült Zacapa rum úgynevezett cukornád mézből készül, a mondhatni hagyományos melasz alapú eljárás helyett. A párlatok érlelése is teljesen páratlan technológiával megy végbe.
Míg a lepárlást a tengerszinten, a cukornád ültetvények közelében végzik, addig az érlelési folyamat magasan fent, a közel 2300 méter magas hegyeken, 16-17 °C fokos hőmérsékleten történik, itt ugyanis meglehetősen alacsonyabb a párolgási veszteség. A meglehetősen hosszú ideig tartó, rendkívül különleges, Solera érlelés folyamata után, a Zacapa rum fantasztikus ízvilággal, különleges aromákkal, tökéletes színnel gazdagodva vár palackozásra.
A kereskedelmi forgalomban általában 0,7 literes kiszerelésben megtalálható italokra jellemző a többféle ár, a megfizethetőtől egészen az exkluzív árakig, és a 40-45%-os alkoholtartalom. A címkéken minden esetben megtalálja, hogy hány éves rumok keverékét rejti magában a rendkívül tetszetős palack. A Zacapa rum kategóriái: Zacapa 23, Zacapa XO, Zacapa Edícion Negra, Zacapa Royal. Ezek mind igazi ínyencségek, amiket francia tölgyfahordóban érlelnek. Válasszon a világ legelismertebb rumcsaládjából és ismerkedjen meg a legmagasabb minőséget képviselő italokkal!