A különleges, egyedi ízjegyek szinte az otthonokba varázsolják a friss gyümölcsök zamatát, a tiszta levegő bársonyos simogatását és az anyaföld porózus humuszát. Hazai. Kétségtelenül ez az egyik leginkább testhezálló jelző, ha a családi manufaktúra termékeit szeretnénk minősíteni. A szó nemes értelmében hazai. Nem is lehet ez másként, mivel a pálinkák hagyományos receptúra alapján készülnek, olyan utasítások, kritériumok mentén, amik már évszázadokkal ezelőtt is iránymutatóul szolgáltak.
A generációkon átívelő tradíciók tisztelete az alap, amire a gyártás elsősorban támaszkodik. Viszont, ahol kizárólag a múlt kap teret és helyet, ott a fejlődés megáll, lehetetlenné válik. A jövő innovációinak megismerése és beépítése az előállítás fázisaiba jóformán elengedhetetlen, ha a cél a megújulás, és a fejlesztés. Márpedig az vitán felül álló tény, hogy a Panyolai pálinka nem múltbéli nedű, nem egy emlék, amire jó visszagondolni, hanem kézzel fogható, pohárba kitölthető jelen. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a családi hagyományok mellett, tökéletesen megférnek a technológiai innovációk is.
Sőt, nemcsak arról van szó, hogy a tradíciók és az újítások békében megvannak együtt, hanem ki is egészítik egymást, és így hoznak létre egy egységes, kerek egészet. A Panyolai pálinka minden egyes cseppjében megjelenik a gondoskodás, az odafigyelés, az elhivatottság, a hozzáértés, ami az alkotás minden egyes lépésére jellemző. Alkotásnak neveztük a pálinka megszületésének folyamatát, nem véletlenül, hiszen egy olyan egyedi, sajátos kompozíció létrehozása, mint például a Panyolai, valódi művészet.