japán italok
Akashi White Oak Red Blended Whisky – egy japán különlegesség az ínyenceknek
Az Akashi White Oak Red Blended Whisky nem születhetett volna meg a Fehér Tölgy lepárló nélkül, amit az Eigashimának köszönhetünk. Ez a páratlan whisky azoknak lesz a kedvére, akik nem vetik meg a füstös jegyeket.
Sake 1x1
Mi a szaké és honnan származik?
A szakét néha rizsbornak, néha rizssörnek nevezik, és mindkettő is lehet akár helyes. Fontosnak tartjuk elmondani, hogy sokesetben „rizs párlat” vagy „rizspálinka” nevekkel illetik, de ez nem fedi a valóságot. A szakét speciálisan kiválaszott rizsből és vízből erjesztik a sakefőzőmesterek ("toji"). De bár a szakét sörként főzik, úgy szolgálják fel, mint egy bort, és a borhoz hasonlóan lehet száraz vagy édes, nehéz vagy könnyű. A sake azonban valamivel több alkoholtartalmú, mint a bor, és jóval szeszesebb, mint a sör, 14-18%-os alkoholtartalommal.
Mi a japán italok varázslatának titka?
A japán italok világszerte milliókat csábítanak el. Ki ne ismerné például a szaké jellegzetes ízjegyeit?! De mi az a titok, rejtély vagy éppen nyilvánvaló tény, ami ezeknek a nedűknek a kedveltségét adja?
A japán italok vonzóan egzotikusak
A japán italok ugyan messziről érkeznek, már ami a távolságot illeti, de ízjegyeikben mégsem elérhetetlenek. Sőt, meglepő hasonlóságok fedezhetőek fel az olyan európai italkülönlegességekkel, amikre az egzotikus jelző első ránézésre nem is passzol.