A japán italok magasra teszik a lécet
Sokakban él egyfajta előítélet a Távol-Keletről érkező nedűkkel szemben. Pusztán azért, mert egy olyan kultúra keze nyomán születnek meg, ami számunkra távolinak, ismeretlennek tűnik. Viszont attól még, hogy valami nem ismerős vagy megszokott, egyáltalán nem biztos, hogy problémás is. Sőt, valójában az ismeretlen felfedezésében rejlik az élet egyik titka.
Tehát a köztudatban élő előítéletnek valódi alapja nincsen. Csupán az ismeretlentől való félelem az, ami a háttérben áll. Milyen módon győzhető ez le a legkönnyebben? Mondjuk egy határozott korty segítségével.
A japánokra jellemző a mindenek feletti odafigyelés, a minőség borítékolása és a koncentráltság. A kezeik munkája nyomán mindenkor prémiumkategóriás termékek születnek. Mert nem ismernek tökéletlent és pláne lehetetlent. Ez a maximalizmus a palackokba töltött cseppekben is érvényre jut. A nem mindennapi ízharmóniák kavalkádja minden szónál többet mond. Tanúskodva az alapanyagok megbízhatóságáról, az előállítás mozzanatainak precizitásáról és a kortyolásra méltó végeredményről.
A japán italok ünnepi variációk?
Abban az értelemben igen, hogy különlegesnek tekinthetőek. De ez az európai értékítélet. Valóban egyediek, az ízjegyeik nem a megszokottság sablonjaival dolgoznak. Ugyanakkor nemcsak az alkalmak tökéletes időpontok arra, hogy búcsúzzanak a dugók.