Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Górcső alatt a gin fajták

Górcső alatt a gin fajták

A gin fajták világa rendkívül sokszínű és izgalmas, számos különböző stílus, ízvilág található meg benne, amik a gin készítésének hagyományait és a modern innovációkat egyaránt tükrözik.

 

Melyek a legkeresettebb gin fajták?

A London Dry Gin a legismertebb és legelterjedtebb variáció, amit szigorú szabályok szerint állítanak elő. Nem tartalmazhat hozzáadott ízesítőket vagy édesítőszereket a lepárlás után, kivéve egy kis mennyiségű cukrot. Jellemzően tiszta, friss és komplex ízvilággal rendelkezik, ahol a boróka dominál, kiegészülve citrusos és fűszeres jegyekkel.

Az Old Tom Gin egy édesebb változat, amely a 18. században vált népszerűvé. Ez a típus híd a London Dry és a mai édes likőrök között. Az Old Tom Gin gyakran használatos klasszikus koktélok, mint például a Tom Collins elkészítéséhez.

A Plymouth Gin egy földrajzilag védett alternatíva, ami csak Plymouthban, Angliában készülhet. Ez a verzió lágyabb és kiegyensúlyozottabb, mint a London Dry Gin, kevésbé hangsúlyos boróka ízzel és gazdagabb, komplexebb ízvilággal.

A Sloe Gin nem tiszta gin, hanem egy gin alapú likőr, amely kökény (sloe berry) áztatásával készül. Édes, gyümölcsös és enyhén kesernyés íz jellemzi, tökéletes alapanyaga lehet különféle koktéloknak, vagy akár önmagában, jégre töltve is fogyasztható.

A gin fajták még most is újabb tagokkal gazdagodnak?

Igen, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a New Western Dry Gin, a modern gin készítés irányzata, ahol a boróka dominanciája helyett más ízek kerülnek előtérbe. Ez lehetővé teszi a készítőknek, hogy kísérletezzenek különféle növényekkel, így létrehozva egyedi és innovatív ízprofilokat.

Tartalomhoz tartozó címkék: gin fajták különleges gin fajták