A Hennessy konyak nyolc generáció óta arat
Ahogy arra fentebb is utaltunk, a nedű történelme nem most kezdődött, hanem konkrétan a XVIII. században. Az ír gyökerekkel büszkélkedő cég abszolút családi vállalkozásnak tekinthető, konkrétan nyolc generáció óta foglalkoztatja a családtagokat.
A legegyszerűbb Hennessy nagyjából negyvenszeres lepárlás után nevezhető késznek, és természetesen a francia tölgyfahordós érlelés sem maradhat el az esetében. De ez pusztán a jéghegy csúcsa! A minőség egyik záloga az állandóság. Ugyanazok a pincék, ugyanazok a kádárok, ugyanazok a szakemberek. Immár évtizedek óta ugyanazzal a körrel dolgoztat a cég, ezáltal famíliák generációinak szakmát, utat biztosít. Jó példa erre, hogy a gyártó külön képzi a hordókészítő mestereket, mert hisz abban, hogy minden egyes részlet számít. Még jó, hogy az érlelés lelkét adó hordó milyensége is ebbe a kategóriába tartozik, és csak természetes, hogy bárki nem kalapálhat össze egy olyan hordófajtát, ami a nemes érlelési célnak maximálisan megfelel.
Kik a Hennessy konyak előállításának sztárjai?
A kóstolómesterek. Hiába, az ő ízlelésükön áll vagy bukik minden. Pár korty nedű alapján képesek megállapítani, kijelölni az utat és természetesen a „keverékhez” szükséges alapanyagokat, amik gyakran száz évnél is idősebbek. Ez utóbbi tény eleve borítékolja a sikert és persze a prémium minőséget.