A gin karaktere megismerésre vár
Viszonylag kevesen szavaznak rá, önmagáért, ami egy érdekes jelenség. Valójában, elnézve a keresettséggel összefüggő számadatokat, bátran kijelenthető, hogy a tonik csak jót tett a népszerűségének. Legalábbis eleinte. Ugyanis sokan tartózkodtak tőle, vagy azért, mert nem ittak minőségi alternatívát, vagy egyszerűen azért, mert a gin markánsságát nehezen befogadhatónak találták. Ekkor színre lépett a tonik, ami könnyebbé varázsolta a kortyolást, sőt. Kifejezetten vonzóvá.
Ám idővel úgy alakult a történet, hogy a gintonik, mint ital önálló életre kelt, és gyakorlatilag rajongottá vált. Sokan, akik örömmel fogyasztották, nem is ismerték tiszta formájukban, ízükben az alkotóelemeket. Maximum a tonikot, ami az üdítők között egyébként a legjobban szeretett és utált.
A probléma akkor kezdődött, amikor az önálló életet élő tonikos házasítás kedvelői kizárták, hogy az összetevőket külön-külön is megkóstolják. Az elzárkózás tömegessé vált, úgyhogy végül a gin némi marketing hátszélre szorult. A reklámok és a hiteles gyártók azonban újra porondra hozták az italt, ami így napjainkban egyre többször kerül az asztalokra - tonik nélkül is.
A gin ideális koktél alapanyag?
Igen. Számtalan kedvelt koktél készül a hozzájárulásával. Ám a választéknak hála a tisztán kortyolás is megannyi felfedezésre váró pillanatot kínál.