Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Egy igazán jó bourbon: Jim Beam 1l-es kiszerelésben

Egy igazán jó bourbon: Jim Beam 1l-es kiszerelésben

A Jim Beam 1l-es palackjára mindenhol szükség lehet, ahol elkél egy hamisítatlan, remek bourbon. A vendégeknek is az egyik kedvenc itala, így szolgáltatóként, viszonteladóként sem hiányozhat a polcokról. Vajon miből fakad a népszerűsége? Ebben a blogbejegyzésben igyekszünk összeszedni a legfontosabb tudnivalókat a Jim Beam kapcsán.

 

 

Jim Beam Bourbon 1l

A minőségi kínálat nálunk, a Prémium Italnagykereskedés Online webáruházban egész egyszerűen nem is lehet kérdés, sőt ez az alapja annak is, hogy küldetésünkben sikerrel járjunk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a kulturált alkoholfogyasztást, amely egy izgalmas gasztronómiai élményként tudja kiegészíteni a mindennapjainkat vagy akár a páratlan, különleges eseményeket is emlékezetessé teheti.

Hagyomány és elkötelezettség

Azzal talán mindenki tisztában van, hogy a Jim Beam milyen hosszú történetre tekinthet vissza. Az 1795-ben született fantasztikus nedű mind a mai napig őrzi a tradíciókat, s az elvárásokhoz képest dupla annyi ideig érlelik, ami hozzájárul kivételes zamatához. A név kötelez, azt is mondhatnánk, s valóban egy palack Jim Beam 1 literes kiszerelésben egészen biztos, hogy nem okoz csalódást senkinek.

 

Hogyan jött létre a bourbon?

A rozs whiskeyk már korábban, az 1700-as években megvetették a lábukat Pennsylvaniában, s minden telepes magával hozta az eredeti, hazai receptet. A kormány idővel szorgalmazni kezdte a családok nyugatabbra költözését. Ezek az emberek földművesek voltak, és elsősorban kukorica termesztésével foglalkoztak. Így került Kentuckyba Jacob Beam is, aki szintén őrzött egy családi receptet a jó whiskey elkészítéséhez. Igen ám, de nem rozsot, hanem az általa termesztett kukoricát használta hozzá. Ez az újdonságnak számító, “édes whiskey” lett aztán a bourbon.

 

Akkor a bourbon nem whiskey?

Már szenteltünk blogbejegyzést annak a kérdésnek, hogy miben különböznek a whiskyk és a whiskeyk, úgyhogy erre most külön nem fogunk kitérni, de arra megpróbálunk korrekt választ adni, hogy miben más ezekhez képest a bourbon.

Emlékszünk ugye az általános iskolából a rovarok és bogarak közötti különbség és azonosság meghatározására: nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar. Na ehhez hasonló a whiskey és a bourbon viszonya is, ugyanis az összes bourbon voltaképpen nem más, mint whiskey, de nem mindegyik whiskey nevezhető bourbonnek. Aki kicsit járatos a témában, az tudja, hogy komoly törvényi szabályozások is vannak, s ezeknek meg kell felelnie a whiskeynek ahhoz, hogy a bourbon kategóriába tartozhasson.

Bourbon csak az USA-ban készülhet, minimum 51%-os kukoricatartalmú cefréből, és maximum 80%-os lehet az alkoholtartalma. Az érlelésnek tölgyfahordóban kell megvalósulnia, s legalább 2 éven át kell tartania. Az sem elhanyagolható szabály, hogy egy bourbonben nem lehetnek adalékanyagok sem.

Habár a Jim Beam receptje titkos, afelől nyugodtak lehetünk, hogy ezeknek a szabályoknak minden szempontból megfelel “a világ első számú bourbonje” címet viselő ital.

 

Mit kínál számunkra a Jim Beam 1l-es palackban?

Édes, elképesztően finom zamattal kápráztat el bennünket ez a kukoricaalapú whiskey. A kukorica, a rozs, valamint a malátával kevert árpa szolgáltatja azt a fantasztikus élményt, amely a kiégetett, új tölgyfahordókban pihen két éven keresztül, hogy aztán minket kényeztessen egy-egy nehéz nap után vagy egy csodás ünnepen. Te kóstoltad már?