Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Brandy, ahogy ritkábban néznek rá

A brandy egy ismert, elismert, örömmel kortyolt, tölgyfahordóban érlelt borpárlat. Sokan egy az egyben azonosítják a konyakkal, sokan mások pedig már pontosan tudják mik az értékei. De akadnak olyan információk, amik meglehet a kevésbé sűrűn emlegetett tények közé sorolhatóak. Ezekből hoztunk párat a párlat konyhájáról.

 

A brandy, mint a gyomor jóbarátja?

Igen! Tíz kortyolóból nyolc szinte biztos, hogy nem ezen jótékony tulajdonsága miatt fogyasztja. Pedig határozottan sokat javíthat az elnehezült gyomor állapotán mondjuk egy jó kiadós, zsíros, fűszeres ebéd vagy vacsora után. Az élvezeti érték eközben adott, úgyhogy úgy is fogalmazhatnánk, hogy két légy is elcsíphető egyetlen csapással.

Aztán a brandy felhasználásának egy másik, meglehet nem annyira elterjedt módja, a gasztronómiai előnyeinek kiaknázása. Az almás desszertek például nagyon is meghálálják a brandy jelenlétét, de a kreatív alkotók még sokféle módot találhatnak az alkalmazására. A húspácok nem nélkülözhetik a jelenlétét, de egyes egzotikus, különleges levesekben is nagyszerűen érvényesülhet a karaktere. Nyilván végül úgyis az ízlés szava dönt, de egy-két próbálkozást megér. Az alkoholtartalom miatt pedig nem kell aggódni, mivel a sütési-főzési folyamatok során az bizony elpárolog, ám az íz megmarad.

Mit is csinál pontosan a brandy a gyomorban?

Visszatérve a kiindulási témához: átveszi a gyomornedvek szerepét, és elkezdi lebontani az ételeket, segítve a felszívódást. Így étkezés után nagyon hasznos, de akkor is kitűnő ötlet pár korty belőle, amikor a puffadás és teltségérzet kettősének kellemetlen kombinációja már adott.

Tartalomhoz tartozó címkék: Brandy Brandy ital