Azonban, akik egy kicsit jobban értenek az alkoholos italokhoz, és kifejezetten szeszes ital rajongók, azok részletesen el tudják mondani, hogy miben különböznek egymástól. A pálinka a brandy egyik altípusa - a laikusoknak talán így érthető a legjobban.
A brandy, azaz borpárlat
A népszerűsége ellenére csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy a brandy nem más, mint borpárlat. Ez azt jelenti, hogy szőlőmustból erjesztett bor lepárlásával készül. Megmosolyogtató a tény, hogy sokan, akik kifejezetten nem kedvelik a borokat, szívesen fogyasztják a brandyt. Jellemzően fahordóban érlelik, és csak akkor hozzák forgalomba, amikor eléri a 36-60%-os alkoholtartalmat. Maga a név, angol szóhasználatban tölgyfahordóban érlelt szőlő- vagy borpárlatot jelent, utalva az eredetére, illetve a készítésének a módjára. Ugyanakkor az elnevezés kicsit csalóka, ugyanis egyes gyümölcslikőröket is brandynek hívunk, holott azok nem tartalmaznak bor- vagy gyümölcspárlatot.
A brandy fajtái
Belemélyedve a témába azt láthatjuk, hogy rengeteg különböző változata létezik. Az egyik leghíresebb a francia Cognac, de a Kaliforniából, Chiléből, Olaszországból, Mexicoból, Ukrajnából és Magyarországból származó palackok is igen kedveltek. A kínálatunkban széles választékban találhatóak a legfinomabb változatai, amelyek nem hiányozhatnak az asztalról a baráti, családi összejövetelek alkalmából.