Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A Monin szirup az egyik leggyakoribb koktél alapanyag

A Monin szirup gyakorlatilag cukornádból készülő sűrítmény, amely elsősorban ízfokozóként, illetve édesítőként alkalmazható, legyen szó akár meleg italokról, akár a nyári kánikulában olyannyira közkedvelt koktélokról. Ha ízesítésről, egy kis extra hozzávalóról van szó, akkor a szirupnak nemcsak az italok elkészítésekor, hanem a konyhaművészetben is komoly szerepe lehet.

 

Monin szirupok

Mit takar egyáltalán a szirup elnevezés?

Ha kedvünk szottyan egy kis időtöltésre mondjuk egy mixersuliban, egészen biztos, hogy a szirup lesz az első olyan hozzávaló, amellyel találkozni fogunk. Persze ebből hatalmas kínálat létezik, ahogy azt nálunk, a Prémium Italnagykereskedés Online webáruházban is jól láthatják, felmérhetik az érdeklődők.

 

A szirupok, ahogy ez a Monin márka esetén is megállapítható, alapvetően valamilyen cukortartalmú alapanyagnak vagy cukoralkoholnak az oldatai, amelyek a cukor mellett egyéb összetevőket is tartalmaznak. Intenzív ízvilág jellemzi őket, s igencsak fontosak a gasztronómiában, az élelmiszeriparban, sőt, még a gyógyszergyártás területén is komoly jelentőséget kapnak.

 

A szirupok között a Monin márka kínálatában nem csupán szirupokat, hanem gyümölcspüréket is találhatunk.

 

A szirupok típusai

 

Az egyik fajtát a cukorszirupok képezik, amelyek mind ételek elkészítéséhez, mind koktélokhoz nagyon fontos összetevőknek számítanak. Egy sima cukorszirup otthon is könnyen elkészíthető, hiszen mindössze egyforma adag cukor és víz szükségeltetik hozzá, amit a cukor elolvadásáig forralunk. A házi szirup is gazdagítható, illetve egyedivé tehető többféle friss vagy szárított hozzávaló alkalmazásával.

 

A gyümölcsszirupok is gyakorlatilag ehhez hasonlóan készülnek, többnyire sűrített gyümölcslé, illetve gyümölcsvelő felhasználásával. A glükóz-fruktózszirup jellemzője, hogy kukoricakeményítőből készül, s alapvetően a szacharóz pótlására használják. Ezek mellett voltaképpen a szörpök, az inventcukorszirup, a melasz, sőt, például a juharszirup is ebbe a kategóriába tartozik.

 

Miért éppen a Monin szirupot érdemes választani?

 

Ahogy a szirupoknak a típusai is sokfélék, ugyanúgy természetesen a gyártók szempontjából is többféle opció közül választhatunk. A Monin szirup azonban kiemelkedik a többi közül abban, hogy a hatalmas tapasztalata mellett az ízkínálatban is verhetetlen gazdagsággal csábítja a vásárlókat. Ez a márka már kezdetben is azt a mottót tűzte a zászlajára, hogy „Szenvedéllyel a minőségért!”, s ehhez mind a mai napig tartják is magukat. A palackokon is megtalálható minden részletes információ, amellyel ellenőrizhetővé, átláthatóvá válnak a termékek.

 

A Monin szirupokban nincsenek mesterséges tartósítószerek, mégis éveken keresztül megőrzik minőségüket. Gyümölcstartalmukat tekintve is kiemelkednek versenytársaik termékei közül. Édesítéshez a nádcukron kívül semmi egyebet nem alkalmaznak, a cukormentes változatokat pedig sucralose-szal gyártják.

 

Készítsünk koktélokat!

 

A két legegyszerűbben kivitelezhető koktél talán a Hugo, illetve az Orange Spritz. Míg az előbbi bodzavirágos sziruppal, addig a másik Monin Orange Spritz sziruppal készül, ezenfelül mindössze szóda és Prosecco hozzáadására lesz szükség.

 

A Monin szirupokkal könnyedén elérhető a különleges és intenzív ízélmény, anélkül, hogy erőltetett, mesterséges karaktert kapnának az italok. Ne felejtsük a bárszekrényben akkor sem, ha desszerteket készítenénk, olyanokat, amelyek igazán egyediek, s valódi ínyencségnek számítanak.