Szerencsére ez az elképzelés nem több kósza és alaptalan előítéletnél. Mert a fogyasztásukra mindig a most a legalkalmasabb időpont.
A krémlikőrök a konyhában is feltűnhetnek?
Bizony! Sokan nem is sejtik, hogy mit hagynak ki akkor, amikor úgy döntenek, a likőröket a szekrény mélyére száműzik. Mit ér egy igazán ütős jeges kávé alkohol nélkül? Vagy egy gyönyörű torta íres „beütéstől” mentesen? Első ránézésre úgy hathat, hogy igenis ezek a receptek köszönik szépen, jól megvannak magukban. Ám ez kizárólag addig a pillanatig igaz, míg el nem jön a kombinálás ideje. Az első falatok, amik nem nélkülözik a krémes és alkoholos összetevőket, minden kétséget kizáróan felejthetetlenek. Egyetlen tapasztalat elegendő ahhoz, hogy a jövőben újra a figyelem célkeresztjébe kerüljenek az olykor méltatlanul hanyagolt nedűk.
A krémlikőrök téves megítélés alatt állnak?
Igen, gyakran. Arról nem is beszélve, hogy a köztudatban él még egy, amúgy fals sztereotípia. Ami úgy hangzik, hogy ezek az italok a női ízlés kiszolgálói. Na de a férfiaknak nem valóak. Egy cseppet sem. Egy cseppjük sem. Milyen érdekes, hogy a gyakorlat ennek pont az ellenkezőjéről tanúskodik. Nagyon is kedvelik az erősebbik nem tagjai a kényeztető kortyok ízlelését. Felesleges kategorizálni és címkézni, ebből is látszik. Ahol az ízlésé a főszerep, ott skatulyázásnak és általánosításnak nincsen helyük.