Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A brandy a megterhelt gyomor barátja

A brandy színtisztán egészségügyi megfontolásból is fogyasztható, az erőteljes étkezések emésztésének megkönnyítésére. Persze ez így nagyszerűen hangzik, de az ital ízéért rajongók vélhetően nem, vagy nem kizárólagosan a gyomruk kedvéért kortyolnak előszeretettel a nedű cseppjeiből.

 

Akkor szigorúan nézve a brandy digestif?

Ha maradunk a „hivatalos” besorolásnál, akkor igen. A nagyobb, zsírosabb, nehezebb étkezések a gyomrot még akkor is túlterhelik, ha hozzászokott a kihívásokhoz. A megterhelés nem jelent egyet a rosszulléttel vagy rossz közérzettel. Ám ettől még a gyomornedvek túltengése és a szervrendszer leterhelése szinte borítékolható. Az emésztési folyamatokat nagymértékben elősegítheti egy-egy pohár aranybarna nedű, ami átveszi a gyomornedvek lebontó szerepét. Így a gyomorba nehezült étel felbontása és a felszívódás gyorsabbá válik, miközben az egyéb panaszok kialakulása egy az egyben elkerülhető. A túlságos telítettség érzés, az elnehezült gyomor vagy éppen a puffadás egyenként is kellemetlen tünetek, hát ha még egyszerre jelentkeznek. Márpedig főleg az este elmajszolt, abszolút nem estére tervezett falatok órákon belül a fenti kényelmetlenségek generálóivá léphetnek elő.

Kivéve, ha van az otthonában egy üveg a legjobb brandyből, amivel felteheti az i-re a pontot. Kiélvezve az ízjegyeket és kihasználva az emésztést serkentő előnyöket. Ez bizony duplán nyertes helyzet!

brandy aperitifként is fogyasztható?

Igen, a gyomor előkészítésében is szerepet vállalhat, előre „biztosítva” a terepet. Ellenben nemcsak nehéz ételek elő/utófutáraként állhat helyt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Brandy Brandy ital