vermut ár
Vermut kisokos
A vermut egyike azoknak a klasszikus italoknak, amik régóta részei a bor- és koktélkultúrának. A gazdag történelme, változatos ízvilága és sokoldalúsága miatt népszerűségnek örvend a borok és szeszes italok kedvelői körében.
Bianco Martini: egy virágos, fűszeres választás tavaszra és forró nyárestékre
A Bianco Martini egy olyan ital a vermutok világában, amely kimagasló színvonalat képvisel. Nem véletlen a népszerűsége, ahogy az sem, hogy az egyszerre sokrétű, ugyanakkor az elképesztően légies, lágy aromák is jellemzik, ez a kombináció pedig sokak számára az egyik legkedveltebb nedűvé teszi.
Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a Martini egyik legkitűnőbb fajtáját, a Biancót. Tarts velünk te is!
Így készül a Martini Spritz! Legyen ez az idei nyár slágere!
A vermut rejtélyes világa
A vermut, az aperitifek királya, a rejtélyes és kifinomult ital, ami évszázadok óta lenyűgözi az ínyenceket. Lássuk miért érdemes ezt a misztikus világot és a mögötte rejlő történetet, valamint italt felfedezni?
A vermut ismert és mégis ismeretlen
Ismerik, és mégsem jól - ez a vermut keresztje. Sokan úgy asszociálnak rá, ami a legkevésbé sem helytálló. Pontosan ezért szeretnénk egy kicsit helyreállítani a renoméját a félreértések tisztázásával és az értékeinek a megvilágításával, amikből nem kétséges, hogy akad bőven.
A vermut kortyolása nem egyszerűen ivás, hanem művészet
Mivel a vermut háromnegyed részben bor, ezért nem meglepő módon a kóstolása is hasonlít a boroknál megszokott akkurátus módszerhez. Az ízjegyeknek épp úgy megvan a maguk helye, főszerepe, mint az illatoknak.
A vermut magában vagy koktélalapanyagként jobb választás?
A vermut tisztán kortyolva sokaknak kevéssé élvezhető. Nyilván egy cseppet sem mellékes a nedű minősége, amihez nagyban hozzájárul az összetétele, illetve az összetevők egymáshoz viszonyított aránya is.
Egy kis vermut kalauz
A vermut ugyan sokakak nem ismeretlen, de azért akad egynéhány olyan információ a nedű portájáról, ami újdonságként hathat. Kivéve persze, ha mestere a témának, akkor az alábbiak csak üdítő emlékeztetőkként szolgálhatnak.
Mindig jó, ha pihen a kamrában egy üveg vermut
A vermut vagy más néven ürmösbor kiváló koktélalapanyag. Viszont az igazi rajongók behűtve, önmagában fogyasztják. Bár a nedű alkoholtartalma 16-18% között mozog, így szobahőmérsékleten is jól eláll, azért a hozzáértők mégis azt javasolják, hogy hidegen kortyoljuk.