A Tatratea-válogatás készítése
Az italhoz fekete és fehér teákat, valamint növényi és gyümölcskivonatokat használnak fel. Az így kapott keveréket hideg alkoholba teszik, és nyolc hétig érlelik tölgyfahordóban. Az érlelés alatt kivonódik a sötét szín, az érlelési folyamat végén pedig következik a legtöbb gyógynövényt tartalmazó italnál elhagyhatatlan szűrés.
A Tatratea minden cseppjében érezhető finom édeskés íz a cukorrépának köszönhető, ugyanis ebből az egyszerű, de nagyszerű növényből készülő melaszból állítják elő az alkoholt. Az érlelés utáni azonnali palackozás nem tesz jót az italnak, ezért a palackba töltés előtt pihentetni szokták.
A Tatratea története
A Tatratea egyike azon italoknak, amelyek a XXI. században lettek igazán népszerűek Magyarországon. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nedű nem rendelkezik az őskorig vagy még annál is régebbre visszanyúló történettel és hagyományokkal, ugyanis a nagyüzemi előállítása és forgalmazása csak 2003-ban kezdődött meg.
Ez alatt a rövid idő alatt azonban roppant gyorsan népszerű lett, a legkeresettebb változatokból több százezer példányt értékesítenek évente. Természetesen ez nem véletlen. Aki már valaha is megkóstolta, az tudja, hogy olyan egyedi ízvilággal rendelkezik, ami semmihez sem hasonlítható.
Tatratea-válogatások
A különböző ízben kapható variációk, keverékek hosszú kísérletezések és próbálkozások eredményeként születtek meg, gyakorlatilag minden egyes íz felfogható egyfajta Tatratea-válogatásnak. Vannak egyszerűbb, kevesebb gyümölcs felhasználásával készülő változatok, de vannak olyanok, amelyekben több gyümölcs ízének együttes harmóniája köszön vissza minden egyes kortyban.
A Tatrateák között három szériát lehet megkülönböztetni. Az elsőbe hat darab teaalapú ital tartozik. Ebben a szériában a leggyengébb ital 22%-os, a legerősebb pedig 72%-os alkoholtartalommal rendelkezik. A második az úgynevezett gyümölcsalapú Tátratea-válogatások szériája, ebben szintén hat darab ital található, a leggyengébb ital alkoholtartalma 17%, a legerősebb pedig 67%-os. A második széria egyik nagyszerű képviselője az alma és a körte ízvilágát remekül kombináló 67%-os Tatratea Apple&Pear Tea Likőr. A harmadik széria a gyógynövényalapú italoké, viszont ebben már jóval kevesebb, mindösszesen csak két darab Tatratea található.
A gyártó a palackozásra és a csomagolásra is különös hangsúlyt fektet, a különböző ízű válogatások különböző színű palackban kerülnek forgalomba.
Amennyiben felkeltettük érdeklődésed az itallal kapcsolatban, esetleg további kérdésed lenne, várjuk szíves megkeresésed elérhetőségeinken.