Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Tatratea fogyasztása: tippek az elképesztő ízélményhez!

Tatratea fogyasztása: tippek az elképesztő ízélményhez!
A Tatratea fogyasztása nincsen kőbe vésve. Lehet shot, jó hidegen. Lehet long drink, koktél, de ha úgy van hozzá kedvünk, akár meleg italként is megkóstolhatjuk. Ez egy felső kategóriát képviselő alkoholos ital, amely színes, sokoldalú és igazán különleges. Te kóstoltad már?

Tátrateák

Honnan származik ez a páratlan nedű?

A név is árulkodó, hiszen a Tátra az otthona ennek a szlovák italnak. A különleges vidék, a forrásvíz, az összehasonlíthatatlan receptúra mind-mind olyan pontok, amelyek hozzájárultak a Tatratea sikeréhez. Nálunk, a Prémium Italnagykereskedés Online webáruház kínálatában igyekeztünk helyet adni minden különlegességnek. Éppen ezért nem hiányozhat pocainkról ez a tea sem. Díjak és elismerések sokasága hirdeti különlegességét.

Tea vagy sem?

Mindenképpen 18 karikás, felnőtteknek szánt, alkoholtartalmú italról beszélünk, ezért semmiképp ne számítsunk a jól megszokott édes teákra, amit telente előszeretettel kortyolunk egy puha plédbe kuckózva. Ugyanakkor valóban tea, amely bővelkedik fűszernövényekben és típustól függően több-kevesebb alkoholban. Ugyan a kiváló likőrök sorába tartozik, ám nagy valószínűséggel nehezen tudjuk csak összevetni a többivel, valóban egyedi, utánozhatatlan.

A sokszínűségéről is ugyanezt mondhatjuk…

Ha megnézzük, hogy milyen sokféle változat vár bennünket, azonnal megértjük e kijelentés jelentőségét. Az Eredeti Tatratea 52%-os, ám ennél akadnak gyengébb és erősebb teák is. A 22%-os tea kókuszos ízvilággal kényeztet. Az eggyel erősebb, 32%-os viszont citrusos jegyekkel rendelkezik.

Sokan kedvelik a 42%-os őszibarackos Tatrateát, de a 62%-os erdei gyümölcsös változatnak is abszolút megvan a maga rajongótábora. A Betyáros névre keresztelt 72%-os Tatratea alighanem az intenzív, erős alkoholok kedvelőinek is belopja magát a szívükbe.

Ám a teás alapú sorozat mellett van egy gyümölcsösebb vonal is, amelyben a hibiszkusz, valamint a vörös tea 37%-kal, a virágos Tatratea 47%-kal, a homoktövis és csipkebogyó kombinációjával kényeztető változat 57%-kal, végül a klasszikus alma- és körteízt megidéző tea 67%-os alkoholtartalommal párosul.

Annak ellenére, hogy ez a bemutatás segíthet eldönteni, hogy melyiket szeretnénk leginkább, mindegyik Tatratea egy teljesen egyedi élményt kínál, ezért érdemes mindegyiket megkóstolni.

A Tatratea fogyasztása

Biztosan nem lepődünk meg azon, hogy ez a különleges tea, ahogy azt mondani szokták, úgyszólván itatja magát. Ez pedig igen gyakran jelenti azt, hogy egy baráti társaság számára kellemes italnak számít, amit egy estén keresztül lassan el lehet kortyolgatni. A dizájnos, szép megjelenésnek köszönhetően nyugodtan vihetjük magunkkal ajándékba is, titkon remélve, hogy a ház ura/asszonya nem a bárszekrénybe süllyeszti, maximum egy kis hűtés végett egy rövid időre a hűtőszekrénybe.

A hideg ugyanis remekül passzol mindegyik Tatrateához, ezért hűtve, de jéggel, sőt, akár fagyira öntve is tálalhatjuk. Ha éppen nem vágynánk a torkunkat lefagyasztó élményre, akkor akár forró teaként is megkóstolhatjuk! Utóbbihoz legjobb a citrusos változata, citrusos fűszerekkel, friss citromlével, szőlőcukorral, s egy leheletnyi sóval megbolondítva.

Előszeretettel kínálják az Eredeti Tatrateát fekete teás cola társaságában, mézzel, citrommal ízesítve, mályvacukorral vagy mézeskaláccsal dekorálva. A barackos Tatrateához öntsünk mézsört, tegyünk bele egy gombóc sorbetet, s hintsük meg szárított rózsasziromporral, máris isteni, a hölgyeket is elbűvölő koktélt kínálhatunk.