Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Pezsgő élet pezsgővel a kézben

A pezsgő nem csupán egy ital, hanem egy egész életérzés palackba zárva. A története egészen a 17. századig nyúlik vissza, amikor Dom Pérignon szerzetes véletlenül felfedezte. Legkedveltebb fajtái közé tartozik a champagne, a prosecco és a cava.

 

Hogy jutott el a pezsgő oda, ahol ma tart?

Ez egy igazi klasszikus ital. A készítésének folyamata, amit a Champagne régióban fejlesztettek ki a 17. században, azóta is szinte változatlan. A legkedveltebb fajtái közé tartozik a Brut, az Extra Dry, illetve a Demi-Sec, és mindegyik eltérő cukortartalommal rendelkezik. Ez a nedű sokak számára az ünnepek itala, de emellett kiváló kísérője lehet egy romantikus vacsorának vagy egy exkluzív eseménynek is. Érdekesség, hogy az erjedési folyamat során a palack kupakját naponta egy kicsit lazítják, majd visszacsavarják, hogy a nyomás ne robbantsa fel az üveget. Mindenesetre az biztos, hogy a pezsgő egy luxus ital, de nem abban az értelemben, hogy megfizethetetlen, hanem abban a tekintetben, hogy az ízélmény, amit nyújt, az egyedülálló.

Miért érdekes a pezsgő?

A különleges története és eleganciája miatt mindig kiemelkedő választás az ünnepi alkalmak során, sőt, még azokon túl is. Népszerű változatai a Champagne, a Prosecco és az Asti. Az igazi nedűk csak adott területeken, például Champagne-ban készülhetnek, ez teszi még különlegesebbé őket. Kis érdekesség, hogy a nedűre oly jellemző buborékok a készítés során, a második erjedés közben keletkeznek. Márpedig az biztos, hogy a buborékok adják az élmény egyedülálló voltát, túl persze a jellegzetes, ezer közül is felismerhető karakteren.

Tartalomhoz tartozó címkék: pezsgő prémium pezsgő