Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Mitől annyira különleges a pannonhalmi pálinka?

A pannonhalmi pálinka a rövid italért rajongóknak valószínűleg nem ismeretlen. Minden cseppje valódi karakter. A kérdés csak az, miért annyira népszerű, hogy sokan azért látogatnak el Pannonhalmára, hogy a természetben való gyönyörködés mellett, végre eljuthassanak a manufaktúrának otthont adó tájra?

 

A pannonhalmi pálinka a hittel teli munka gyümölcse

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy Pannonhalmán nagyon sokrétű munka zajlik, amiből az ott élő szerzetesek is sokat vállalnak magukra. A különböző gyümölcsök, zöldségek, valamint fűszernövények termesztése, gondozása komoly elköteleződést jelent a mindennapokban. Igen, kétségtelenül kell hozzá hit, akaraterő, kitartás, valamint tradíciók. Egyikből sincsen hiány, és ennek a bizonyítéka pontosan a pálinka, aminek az egyedisége ebben a fajta háttérben keresendő.

Maga a pannonhalmi táj is méltatásra érdemes, mert van benne valami nagyon nehezen megfogható. Varázslatos, buja és sok helyütt érintetlen. A természetnek a tiszteletben tartása egy újabb olyan mentalitás, ami közvetve mindenképpen megjelenik a pálinka előállításában is, lévén minden alapanyag hasonló bánásmódban részesül. Mindehhez hozzáadódik a talaj optimális szerkezete, az éghajlat többnyire támogató jellegzetessége, és máris készen van a pálinkakortyolásra buzdító képlet.

pannonhalmi pálinka receptúrája titkos?

Ahogy az lenni szokott, a receptek nem publikusak, évszázadok óta féltve őrizgetett tradíciókon alapulnak, viszont pontosan ennek a tudatos értékteremtésnek és értékmegőrzésnek köszönheti ez a pálinkafajta a sikerét, határon innen és túl.