minőségi rum
Rum régiók: Kuba
A kubai megosztó, és gyakran két különböző elképzelés él róla a fogyasztók fejében. Egyesek számára az évtizedek során számtalan elfogyasztott daiquiri és mojito alapanyagaként szolgáló, könnyű, ˇfehérˇ rum, amely éppen csak annyi érdekességgel bír, ami előjön egy kevert ital ízében, de nem domináns. Mások számára a hosszan érlelt változatok, erős ízekkel, szivarokhoz tökéletes társként, az érlelés mesteri szintjének csúcsát jelenítik meg.
A könnyű, ropogós stílus, amelyet az emberek a kubai rum jellegzetességeként ismernek, a spanyol korona kérésére született
Annak ellenére, hogy a karibi térség egyik legnépszerűbb párlata, a kubai rumot rengeteg titok és legenda övezi.
A rum minősítése személyes feladat
A rum kategorizálása teljesíthetetlen kihívás. Úgyhogy nem marad más, mint a személyes megtapasztalás. Bár ha jobban belegondol, ez kifejezetten jól hangzó felhívás. Amennyiben persze szereti ezt az egzotikus nedűt, ami oly sokakat varázsolt el eddig és bűvöl el jelenleg is.
A rum a háztartásokat is meghódította
A rum története igazán különleges, főképp azért, mert a karakteres, domináns nedű hamar belopta magát a háziasszonyok szívébe is. Váratlanul mind több kamrában tűnt fel, és mind több receptúra kívánta meg a jelenlétét. Miközben természetesen, mint koccintós is aratott.
A rum sem a bárpultból, sem a konyhapultról nem hiányozhat
A rum az egyik legkedveltebb italfajta, ami bejárta nemcsak a koccintósok, hanem a kulináris élvezetek világát is. Hamar előtérbe került, mint vonzó összetevő, és nem csupán a koktélok dimenziójában. Ugyan egyéb alkoholok is fel-felbukkannak a gasztronómia bugyraiban, de ezen nedűk egyike sem nevezhető rendszeres vendégnek.
Miről ismerhető fel a minőségi rum?
A minőségi rum egyedisége, különlegessége és hitele az ízében rejlik. Abban, a mással össze nem hasonlítható karakterben, ami annyira jellegzetessé és ezer közül is felismerhetővé teszi. Persze, ha megfelelő típusra voksol. Ezek szerint akadnak gyengébb versenyzők is a piacon?