Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Mindig jó, ha pihen a kamrában egy üveg vermut

A vermut vagy más néven ürmösbor kiváló koktélalapanyag. Viszont az igazi rajongók behűtve, önmagában fogyasztják. Bár a nedű alkoholtartalma 16-18% között mozog, így szobahőmérsékleten is jól eláll, azért a hozzáértők mégis azt javasolják, hogy hidegen kortyoljuk.

 

Legkésőbb felbontás után irány a hűtő!

A vermut avatatlan szerelmesei úgy tartják, hogy miután felbontásra került a nedű, kizárólag hűtőben szabad tárolni, és egy hónapon belül el kell fogyasztani. Utóbbi felhívás vagy ajánlás igazán jó hír lehet mindazoknak, akik örömmel merülnek el az ürmösbor ízjegyeinek tengerében.

Az ürmös- és a fehérbor szinonimái egymásnak?

Legfeljebb a gasztronómiában. Mert bár a két típusú ital között első ránézésre semmiféle kapcsolat nem lelhető fel, mégis, tapasztalat útján bizonyítást nyert, hogy az ürmös variáció nagyszerűen helyettesíti a fehérbort, ha épp hiány mutatkozik ez utóbbiból. A különböző mártások, szószok, pácok, illetve dresszingek meghálálják a jelenlétét.

A vermut a koktélokból sem hiányozhat

Ha már rávilágítottunk arra, hogy a többek között fehér ürömmel ízesített ital elengedhetetlen a konyhában, akkor a mixerből sem hagyhatjuk ki. Olyannyira nem, hogy a hivatásos koktélkeverő mesterek is előszeretettel nyúlnak a vermutos üveg után, na nem azért, hogy meghúzzák. Sokkal inkább azért, hogy a karakteres alkoholok közé öntve belőle, harmóniát, ízlelhető összhangot teremtsenek.

A fenti tippeket otthon is megfogadhatja?

Természetesen! A vermut kiváló társ a háztartásban, mert számtalan szituációban jön jól a jelenléte. Ráadásul, ha ennyi színtéren szerepel megfelelően, akkor az egy hónapos elfogyasztási időkorlát betartása sem okozhat nehézséget.

Tartalomhoz tartozó címkék: vermut vermut ár