Legkésőbb felbontás után irány a hűtő!
A vermut avatatlan szerelmesei úgy tartják, hogy miután felbontásra került a nedű, kizárólag hűtőben szabad tárolni, és egy hónapon belül el kell fogyasztani. Utóbbi felhívás vagy ajánlás igazán jó hír lehet mindazoknak, akik örömmel merülnek el az ürmösbor ízjegyeinek tengerében.
Az ürmös- és a fehérbor szinonimái egymásnak?
Legfeljebb a gasztronómiában. Mert bár a két típusú ital között első ránézésre semmiféle kapcsolat nem lelhető fel, mégis, tapasztalat útján bizonyítást nyert, hogy az ürmös variáció nagyszerűen helyettesíti a fehérbort, ha épp hiány mutatkozik ez utóbbiból. A különböző mártások, szószok, pácok, illetve dresszingek meghálálják a jelenlétét.
A vermut a koktélokból sem hiányozhat
Ha már rávilágítottunk arra, hogy a többek között fehér ürömmel ízesített ital elengedhetetlen a konyhában, akkor a mixerből sem hagyhatjuk ki. Olyannyira nem, hogy a hivatásos koktélkeverő mesterek is előszeretettel nyúlnak a vermutos üveg után, na nem azért, hogy meghúzzák. Sokkal inkább azért, hogy a karakteres alkoholok közé öntve belőle, harmóniát, ízlelhető összhangot teremtsenek.
A fenti tippeket otthon is megfogadhatja?
Természetesen! A vermut kiváló társ a háztartásban, mert számtalan szituációban jön jól a jelenléte. Ráadásul, ha ennyi színtéren szerepel megfelelően, akkor az egy hónapos elfogyasztási időkorlát betartása sem okozhat nehézséget.