Vagy akadnak praktikák az esetleges másnaposság megelőzésére? Mert a cél jelen esetben nem a macskajaj orvoslása, hanem annak kikerülése.
Mit ajánlanak a szakértők, ha vodka kerül a pohárba?
Először is azt, hogy valami kellően zsíros étel jusson a gyomorba, még mielőtt az ital cseppjei célba érnek. A zsír természetesen nem képes felszívni az alkoholt, ugyanakkor igen jól késlelteti annak fejbe szálló hatásait. A másik lényeges kitétel, hogy ez a vodka nem a fagyasztóba való. Igen, nagyban növeli a kortyolásának élvezeti értékét, ha két-három órán át didereg a hűtőszekrényben, de szigorúan nem a fagyasztóban. Miért? Azért, mert a vízkristályok jéggé válnak, ezáltal a palackban nem marad más, mint színtiszta alkohol. A víz pedig kicsapódik a palack falára. Talán nem is kell részleteznünk, hogy mi történik akkor, ha ez a desztillált ital kerül a poharakba.
A hozzáértők abban is biztosak, hogy s vodka nem keverendő semmilyen széndioxid tartalmú üdítővel. Mert a végeredmény, nos, garantáltan gyomor- és fejfájdító. Ha mindenképpen cél a keverés, akkor a gyümölcslevek megfelelőek, nem véletlen, hogy erre a célra a narancslé bizonyult világszerte a legkedveltebbnek.
A vodka kis mennyiségben orvosság?
Igen és nem, nagymennyiségben pedig semmiképpen sem gyógyszer. A mértéktartás az esetében mindenképpen kifizetődő stratégia. Így a maguk teljességében kiélvezhetőek azok a bizonyos ízjegyek.