Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Miből ered a tequila fogyasztás rituáléja?

Miből ered a tequila fogyasztás rituáléja?

A tequila kortyolásához szervesen hozzátartozó rutinok roppantul kedveltek. Azt sem túlzás állítani, hogy sokan azért kóstolják meg első körben ezt a nedűt, mert annyira vonzza őket ez a furcsa rituálé. De vajon honnan ered mindez, és mit jelent valójában?

 

Tequila fogyasztás

A tequila citrom és só nélkül is finom?

De még mennyire! Sőt, a narancs és fahéj sem kötelező. Ennek ellenére nem nehéz belátni, hogy pontosan ezek a komponensek teszik annyira ellenállhatatlanná a kortyolását, legalábbis a legtöbbeknek. Az igazán elhivatott rajongók természetesen nem a rituáléért kortyolják ezt az italt, sőt. Sokan határozottan szembemennek ezzel az iránnyal, mondván a minőségi tequila lényege abban rejlik, hogy tisztán, mindenféle kísérő nélkül fedi fel valódi, szerethető énjét.

De, hogy rátérjünk a legfőbb kérdésre, miszerint honnan is jött ez az egész sózási, citromozási őrület: a minőségjavítás áll a háttérben. Vagyis állt, mert ma már ez nem cél, lévén prémiumkategóriás italok kaphatóak és kortyolhatóak. De ez nem volt mindig így. Olyannyira nem, hogy régen, évszázadokkal ezelőtt előfordultak olyan próbálkozások is, amik jobb lett volna, ha a latrinában végzik, de végül mégis a poharakban kötöttek ki. Viszont valahogyan el kellett fedni a kellemetlen utóízt, így aztán jött a só és a citrom. Ez két olyan ízkarakter, ami kellőképpen erőteljes, és amiknek hála a fogyaszthatatlanból fogyasztható vált.

A tequila tisztán is élvezetes kortyolni való?

Nagyon is! A fenti igaz történet is azt bizonyítja, hogy ugyan elképzelhető, hogy a kiegészítő rituálé vonzó a maga szertartásossága miatt, de igazából szükségtelen.

Tartalomhoz tartozó címkék: tequila tequila ár