Az ízesített vagy az ízesítetlen vodka az ütősebb választás?
Ez az a kérdés, ami kifejezetten sokakat foglalkoztat, annak ellenére, hogy a válasz ott van mindenkinél, egyénileg. Hiszen felesleges általánosításokban gondolkodni, ugyanis azok nem vezetnek semerre sem. Az ízlés dimenziójában amúgy sem bírnak komolyabb jelentőséggel az univerzális vélekedések. Ettől függetlenül mégis létrejött a „két csapat” és még a megjegyzések is szárnyra keltek. Van, aki azt mondja, hogy az ízesített variációk nem is tartoznak joggal a kategóriába, a többiek viszont kötik az ebet a karóhoz, hogy nincs jobb ízkombináció, mint amikor a fűszerek vagy az éppen aktuális plusz ízjegyek összeérnek a vodka jellegzetes karakterével. Kinek van igaza? Mindenkinek és ebben ez a legszebb. Pont azért mindenkinek, mert ízlés dolgában nincsenek helyes vagy helytelen döntések.
Aki például alapvetően kedveli a vodkanarancsot, miért ne próbálhatná ki az eleve narancsos ízesítésű alternatívát? Lehet, hogy végül akkor is a kézi mixelés nyer, de kár lenne kihagyni a lehetőséget.
Mindennek az alapja a minőségi vodka?
Igen, ez a lényeg. Az ízesített verziók sem szűkölködnek a prémium jellemzőkben, tehát adott esetben még komplexebb ízélményt kínálnak, mint a mixerek.