Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Így érdemes a gin cseppjeit ízlelni

A gin kortyolásában úgy tűnhet nincsen semmi különleges. Viszont a profik másképpen vélekednek erről, és ami a lényeg, másképpen is cselekednek, mint a többség. Na, de mi ez a rituálé, és egyáltalán miért érdemes vele élni?

 

Érezte már a gin illatát?

Erre a legtöbben azt válaszolnák, hogy nem. Fontos egyáltalán? Nagyon is! Rengeteget számítanak a pohár száján keresztül felfelé áramló aromák. Vagyis minden a pohár kiválasztásával kezdődik. Sokan whiskys pohárban gondolkodnak, ám ez nem a legjobb döntés. A vérprofik szerint a spanyolországi copa az a variáció, ami a legteljesebb illatélményt borítékolja. De semmi gond, ha ilyen épp nem figyel otthon a szekrényben. A nagyobb méretű vörösboros poharak is kitűnőek erre a célra. Főleg, ha a gin cseppjei mellé jégkockák is társulnak.

Az igazi illat- és ízhatás tisztán érzékelve tapasztalható meg. Azaz még a jég hozzáadása előtt, szobahőmérsékleten ildomos ízlelgetni a cseppeket. Így, ugyan az alkohol jelenléte dominánssá válik, ugyanakkor a valódi ízjegyek a maguk teljességében kibontakozhatnak. Ezek után jöhet a jég. Ilyen formán is megéri lassan kóstolgatni, mert a végeredmény garantáltan vonzó, és az előzőekben megtapasztaltaktól merőben eltérő.

A kortyolás tényleg kortyolást jelent, azaz lassú, apró nyeleteket. Aki egyben lehúzza a pohara tartalmát, nagyjából semmit sem érezhet abból a komplexitásból, amit amúgy a gin kínál.

Mi a helyzet a gin illatjegyeivel?

A szaglászást nem jó ötlet elnyújtani, mert a karakteres aromák idővel kiüthetik a szaglást. Néhány apró szippantás bőven elegendő, a markánsság így is azonnal tetten érhető.

Tartalomhoz tartozó címkék: gin gin ár