Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Ezek a keserű italok egyetlen bárszekrényből sem hiányozhatnak

Ezek a keserű italok egyetlen bárszekrényből sem hiányozhatnak

A keserű italok különleges helyet foglalnak el az italkultúrában. Bár elsőre talán nem tűnnek mindenki kedvenceinek, azok, akik felfedezik a bennük rejlő komplex ízvilágot, gyakran életre szóló rajongókká válnak. Ezek az italok nemcsak aperitifként vagy digestifként szolgálnak, hanem számos koktél elengedhetetlen alapanyagai is.

 

Aperol

Íme a keserű italok legkívánatosabbjai! 

Az Aperol kétségtelenül az egyik legismertebb és legkedveltebb tagja a kategóriának. Az élénk narancssárga színe és édes-keserű ízvilága miatt sokak kedvence, különösen nyáron. A híres Aperol Spritz koktél alapjaként használják, ami pezsgővel és szódával keverve könnyed, frissítő hatású. Az Aperol az alacsonyabb alkoholtartalma (11%) miatt ideális aperitif, és azoknak is vonzó, akik csak most ismerkednek ezzel a világgal. Citrusos, gyógynövényes jegyei elegánsan harmonizálnak a buborékos italokkal, de önmagában is remek. A Campari az egyik legismertebb klasszikus. Eredetileg Olaszországból származik, és rendkívül intenzív, markánsan keserű ízvilággal rendelkezik. Citrusos és gyógynövényes jegyei miatt számos koktél készülhet belőle, például a Negroni vagy az Americano. A Campari 25%-os alkoholtartalma erőteljesebbé teszi az Aperolhoz képest. Tökéletes forró nyári estéken, amikor egy hűsítő, ugyanakkor komplex italra vágyik.

A keserű italok még tartogatnak legendákat?

Természetesen! A Fernet Branca egy igazi különlegesség. Ezt a likőrt a 19. században fejlesztették ki, és rendkívül erős, fűszeres, gyógynövényes ízvilággal rendelkezik. Több mint 27 különféle gyógynövény, fűszer és gyökér felhasználásával készül.

Tartalomhoz tartozó címkék: keserű italok népszerű keserű italok