Dom Perignon sikere a kíváncsiságnak és a parafadugónak köszönhető
Persze akkortájt több eseménynek is össze kellett játszania ahhoz, hogy végül a pezsgő megszülessen. Kellett hozzá az atya olthatatlan kíváncsisága és az a meggyőződése, hogy a silánynak ítélt bor nem kidobásra méltó. Meg persze kellett hozzá egy vadonatúj találmány, a parafadugó fortélya. Eleinte titkolták, rejtegették a receptet, szerették volna megőrizni a pezsgőkészítés mikéntjét. Ám, ahogy az várható volt, egyszer csak szárnyra kelt a titokzatos „hogyan”, és a világban elképesztő karriert futott be a buborékokban bővelkedő nedű.
Végül a kolostori pincék sötétségéből a mindennapokon túlmutató nívós események fényében találta magát ez az ital. A mai napig a legtöbben úgy tekintenek rá, mint arra a nedűre, ami az ünnepek velejárója, ami nélkül nincs örömteli koccintás. Az atya nevét őrző márka pedig a világ egyik legminőségibb alternatívája, aminek a kortyolgatása önmagában ünnepszámba megy. Így érnek össze az évszázadok óta húzódó szálak.
A Dom Perignon őrzi a tradíciókat?
Igen és nem csupán a nevében, hanem az elkészítésében is. Persze a technológia fejlődött, változott, de a hagyományok megmaradtak, akárcsak mondjuk a parafadugó vagy az aranyló cseppek.