Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

Ostoya vodka, kristálytiszta ital Lengyelországból

Az Ostoya vodka nem csak a lengyeleknél készült italok között, hanem világszinten is prémiumitalnak számít. Az Ostoya vodka a klasszikus vodkák sorát erősíti, ugyanis nem tartalmaz gyümölcsaromát, színe pedig kristálytiszta.

A vodkák típusai

Hagyományosnak nevezzük azokat a vodkákat, melyek színtelenek és szagtalanok, akár azt is lehetne mondani, hogy pohárba kitöltve ránézésre nehéz megállapítani, hogy nem víz van a szemünk előtt. Ezzel szemben vannak az újhullámos, ízesített vodkák.
A fogyasztói trendek és szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt években. A fogyasztók között felerősödött az ízesített italok iránti kereslet, amit természetesen a legtöbb gyártó felismert. Ennek köszönhetően cégünk vodkakínálatában is megtalálható számtalan ízesített vodka a hagyományos változatokon kívül.
Napjainkban azonban már nem csak vodkából van ízesített, hanem többek között sörből és whiskyből is, ráadásul az ízesített szeszes italok társadalmi elfogadottsága is rengeteget változott az elmúlt években.

Oroszország vagy Lengyelország

Ha vodkáról van szó, akkor sokan egyből az oroszokra gondolnak, szokták azt is mondani, hogy az oroszoknak vodka folyik az ereikben. Valahol érthető is ez a gondolat, hiszen az ország néhány pontján olyan időjárás uralkodik, amit néha jóval elviselhetőbbé tud tenni egy erős ital.
Azonban nem csak náluk készülnek nagyszerű vodkák, és az sem teljesen biztos, hogy tőlük származik az ital. Az persze tagadhatatlan, hogy a vodka szó oroszul azt jelenti, hogy kicsi víz. Azonban az orosz és a lengyel történelemben is homályos a szeszfőzés múltja. Az sem teljesen kizárt, hogy mindkét országban egyszerre dolgozták ki a gabonaszesz készítését, hiszen azt tudjuk, hogy a földrajzi adottságok mindkét ország esetében ideálisak a gabonatermesztéshez, és azt is tudjuk a történelemből, hogy az alkoholos italok hatására már nagyon régóta igényt tart az emberiség.

Az Ostoya vodka különlegességei

Érdemes egy pillanatra szemügyre venni az üveget, mielőtt rátérnénk magára az italra és annak tulajdonságaira. A címkén nem más látható, mint a Bieszczadzckich hegység. 
Az Ostoya vodka erőssége általánosnak mondható, ugyanis az alkoholtartalma 40%. A legtöbb italt lehet kapni 0,5 és 0,7 literes változatban is, azonban az Ostoya kivétel jelent, ugyanis csak 0,7 literes változatban kapható.
Az italt önmagában fogyasztva is remek élményt nyújt az arra fogékonyaknak, ugyanis gazdag a textúrája, a zamata kiváló, az állaga pedig krémesen lágy. Az igazán kifinomult fogyasztók némi citrusságot és nagyon enyhe fűszerességet is felfedezhetnek. Fogyasztás előtt érdemes behűteni, ugyanis a vodka hidegen a legjobb. Természetesen, ahogy a legtöbb vodka, úgy ez is kiváló alapanyag koktélokhoz, ugyanis az íze nem annyira domináns, hogy elnyomja a többi hozzávalót. Sokan szeretik a vodka-szódát, amihez az Ostoya vodka is felhasználható, azonban prémiumkategóriás italról lévén szó, érdemes ennél az egyszerűbb keverésnél egy fokkal merészebbet gondolni, ha koktélkészítésre kerül a sor.

Amennyiben felkeltette érdeklődésed az Ostoya vodka, vagy egyéb alkoholos különlegesség iránt érdeklődnél, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot valamelyik elérhetőségünkön.