Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

Népszerű pezsgőmárkák és az ital felszolgálása

A népszerű pezsgőmárkák egész évben kelendőek, köszönhetően annak, hogy ünneplésre szinte mindig lehet okot találni, és a pezsgő az egyik legjobb ital az ünnepi hangulathoz, viszont év végén még így is jelentősen megnő a pezsgő forgalma. Ez annak tudható be, hogy az év végének közeledése egyet jelent az ünnepek közeledésével.

A legtöbb esetben már októberben, de legkésőbb novemberben, az adventi időszak kezdetével megkezdődik a karácsonyra és a szilveszterre történő hangolódás. Nehéz lenne megmondani, melyik pezsgő a legideálisabb erre az időszakra, ugyanis eléggé ízlésfüggő a dolog, viszont cégünk pezsgőkínálatában biztosan talál mindenki magának megfelelőt, legyen szó akár édes vagy száraz pezsgőről.

Ezek a legismertebb pezsgőmárkák hazánkban

Van két pezsgőmárka, amit talán senkinek nem kell itthon bemutatni, aki ivott már valaha pezsgőt, ez a két márka pedig nem más, mint a BB és a Törley. Mindkét pezsgőmárka a megfizethető minőséget képviseli. Mivel körülbelül mindkét pezsgőmárkának a termékei hasonló áron kaphatóak és hasonló minőséget képviselnek, ezért két konkurens márkáról beszélhetünk, és mint a legtöbb esetben, itt is lehet találkozni olyan fogyasztókkal (vagy akár nevezhetjük őket rajongóknak is), akik kizárólag az egyik vagy éppen a másik mellett teszik le a voksukat.
Alkalmi fogyasztóként azonban nem érdemes erre a rivalizálásra odafigyelni, érdemes inkább mind a kettő márka termékeit kipróbálni, sok esetben mindkettő hasonló sikert arat, ha meg csak az egyik nyeri el a fogyasztó tetszését, természetesen akkor sincs baj.
Mindkét márka kínálatában megtalálhatóak a különböző variációk, mint például a száraz pezsgő, az édes pezsgő vagy éppen az alkoholmentes változat. Annak, aki már mindkét márka kínálatát kiismerte, és valami nagyon különleges pezsgőélményt keres, annak érdemes lehet kipróbálnia a 0,75 literes Armand De Brignac Brut Rosé Pezsgőt, ami a legtöbb pezsgőnél valamivel erősebb, ugyanis az alkoholtartalma 12,5%.

A pezsgőnyitás technikája

A pezsgő kinyitása speciális technikát igényel. Az üveg nyakán található egy borítófólia, amit el kell távolítani, az alatta lévő drótkupakot pedig ki kell oldani. A bontás során érdemes asztalkendőt használni, amit lazán a palack nyaka és teste köré kell tekerni. Hüvelykujjunkkal tartsuk a dugót lenyomva, és döntsük meg az üveget 45°-os szögben, távol önmagunktól és más személyektől, majd finoman csavarjuk meg az üveget. A dugó kilazul, és felfoghatjuk a kendővel.
Ezután érdemes az üveg nyakát belülről kifelé megtörölgetni, hogy eltávolításra kerüljenek az esetlegesen ott maradt parafaramaradványok.
A pezsgő kiöntésénél figyeljünk arra, hogy eleget töltsünk ahhoz, hogy a hab elérje a pohár szélét. Aztán, ha leülepedett, lassan öntsünk még rá, hogy megtöltsük a poharat. Ha befejeztük a töltést az egyik pohárba, mielőtt továbbmennénk, fordítsunk egy parányit az üvegen, ezzel meg tudjuk akadályozni, hogy a terítőre, vagy – ami még rosszabb – egy vendég ölébe cseppentsünk az italból.

A különleges pezsgőspohár

A pezsgőt hiba nem pezsgőspohárban, úgynevezett pezsgősflőte nevű pohárban felszolgálni, mely magas, talpas és a borospohárhoz hasonlít. A poharat nem csak pezsgőkhöz, hanem pezsgőalapú koktélokhoz és krémes italokhoz is szokás használni, mint például a Brandy Alexander. Amennyiben felkeltette érdeklődésed valamelyik pezsgőmárka, esetleg további kérdésed lenne, várjuk szíves megkeresésed elérhetőségeinken.