Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

Exkluzív pezsgők a száraztól az édesig

 

Van, aki imádja, van, aki kevésbé rajong érte, de abban mindenki egyetért, hogy a pezsgő az „alap” alkoholok közé sorolható. Ünneplés alkalmával szinte mindig pezsgővel a poharunkban koccintunk, függetlenül attól, hogy gratulálunk valakinek vagy évfordulót, szülinapot, esetleg újévet köszöntünk. 

Ugyanakkor érdemes mindig a minőséget választani, ugyanis lényeges különbségek figyelhetők meg a különböző színvonalat képviselő palackok között. 

Így készül a minőségi pezsgő

A pezsgő tulajdonképpen nem más, mint borszármazék. Ezen mindig nagyot csodálkoznak azok, akik nem annyira rajonganak a borokért, a pezsgőt viszont szívesen elfogyasztják. Az alap mindig egy savas bor, amit kétszer érlelnek. A második érés már magában a palackban történik. Az alapbort egy idő után bepalackozzák, majd melegebb hőmérsékletű helyre teszik, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni benne. Az érési folyamat során széndioxid keletkezik, ami nem tud kiszökni az üvegből. Ezért lesz a pezsgő szénsavas. A klasszikus gyártási folyamattól némileg eltér a Spumante előállítása, az ugyanis nem borból, hanem mustól készül. 

A legnépszerűbb pezsgőfajták

Leggyakrabban cukortartalom szerint történik a tipizálás. A legszárazabbtól kezdve a legédesebbig, brut nature, extra brut, brut, extra dry, dry, demi sec és doux elnevezéssel jelölik a palackokat, ezzel utalva arra, hogy mennyire édes a bennük lévő nedű íze. A legszárazabb fajták semmiféle maradványcukrot nem tartalmaznak, míg a kifejezetten édes (doux) pezsgőkben literenként akár 40-50 gramm cukor is lehet. A kínálatunkban mindegyik típus megtalálható.

Tartalomhoz tartozó címkék: pezsgő prémium pezsgő