Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

Brandy, a rövidital kedvelők nagy kedvence

Brandy nélkül sokan el sem tudják képzelni a másoknál való vendégeskedést, illetve a szórakozást. Az íze kapcsán sokszor a pálinkát szokták megemlíteni, mondván, hogy a két ital nagyon hasonló egymáshoz. 

Azonban, akik egy kicsit jobban értenek az alkoholos italokhoz, és kifejezetten szeszes ital rajongók, azok részletesen el tudják mondani, hogy miben különböznek egymástól. A pálinka a brandy egyik altípusa - a laikusoknak talán így érthető a legjobban. 

A brandy, azaz borpárlat

A népszerűsége ellenére csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy a brandy nem más, mint borpárlat. Ez azt jelenti, hogy szőlőmustból erjesztett bor lepárlásával készül. Megmosolyogtató a tény, hogy sokan, akik kifejezetten nem kedvelik a borokat, szívesen fogyasztják a brandyt. Jellemzően fahordóban érlelik, és csak akkor hozzák forgalomba, amikor eléri a 36-60%-os alkoholtartalmat. Maga a név, angol szóhasználatban tölgyfahordóban érlelt szőlő- vagy borpárlatot jelent, utalva az eredetére, illetve a készítésének a módjára. Ugyanakkor az elnevezés kicsit csalóka, ugyanis egyes gyümölcslikőröket is brandynek hívunk, holott azok nem tartalmaznak bor- vagy gyümölcspárlatot. 

A brandy fajtái

Belemélyedve a témába azt láthatjuk, hogy rengeteg különböző változata létezik. Az egyik leghíresebb a francia Cognac, de a Kaliforniából, Chiléből, Olaszországból, Mexicoból, Ukrajnából és Magyarországból származó palackok is igen kedveltek. A kínálatunkban széles választékban találhatóak a legfinomabb változatai, amelyek nem hiányozhatnak az asztalról a baráti, családi összejövetelek alkalmából.

Tartalomhoz tartozó címkék: Brandy Brandy ital