Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

A rum alkoholtartalma és színe

A rum alkoholtartalma sok vitát szül laikusok és alkalmi fogyasztók között. Ez azért lehetséges, mert bár sokan nem tudják, de többféle rum létezik. Vannak igazán könnyű és nagyon magas alkoholtartalommal rendelkezők, a rum erőssége pedig kapcsolatban áll az ital színével.

Link 1: https://premiumitalnagyker.hu/szeszesital/rum
Link 2: https://premiumitalnagyker.hu/bacardi_cseresznye_rum
Link 3: https://premiumitalnagyker.hu/index.php?route=information/contact

Kubai életérzés mindenhol

Ki ne hallott volna már a kubai életérzésről? Ennek elengedhetetlen kellékei a bulik, a rum, a szivar és a latin táncok. Szerencsére ez már nem csak a kubaiaké, mert a rumok és a kubai salsa, illetve az ezzel járó életérzés, vidámság és önfeledtség már meghódította az egész világot. Ennek köszönhetően már bárki szó szerint belekóstolhat ebbe az érzésbe.

Ha sötét, akkor a rum alkoholtartalma magas

Ha ránézünk egy rumos üvegre, és sötét folyadékot látunk benne, akkor magas alkoholtartalmú italról van szó. Ezek tökéletesek azok számára, akik szeretik kortyolgatva fogyasztani a szeszes italokat. Annak ellenére, hogy a sötét rumok tökéletesek ünnepi vagy baráti koccintásokhoz, nem csak italként lehet fogyasztani, hanem szokás ételeknél, elsősorban desszerteknél alapanyagként használni.

Vannak speciális receptek, amelyekhez nem kimondottan az íze miatt alkalmazzák, hanem azt használják ki, hogy néhány rum alkoholtartalma magas. Ilyen például a Gundel palacsintának egy speciális változata, aminél a rumot nem keverik bele a csokis öntetbe. Abban rejlik ennek a különlegessége, hogy a rumot csak tálalásnál öntik rá a már szósszal is leöntött palacsintára, majd pedig meggyújtják. Így ez a roppant finom étel egyben egyfajta látványelem is tud lenni az étkezőasztalnál, a hatás pedig garantált. 

Bőven lehet találni cégünk kínálatában könnyű és nehéz rumokat egyaránt, de olyan különlegességek is kaphatóak, mint az aromás és a fűszeres rumok.

Ha világos, akkor könnyű

A kevésbé erős fajtákról sem szabad megfeledkezni. Ezek is megállják a helyüket röviditalként fogyasztva, viszont jellemzőbb, hogy inkább valamilyen koktélba keverve használják. A kevert italokhoz használt könnyebb rumok alkoholtartalma alacsonyabb, a színük pedig ezüstös vagy áttetsző. 

A könnyű rumok közül az egyik legismertebb a Bacardi, aminek a legtöbb rumhoz hasonlóan szintén Kuba volt az őshazája, viszont Fidel Castro államosítása következtében át kellett költöztetni a gyártását Puerto Ricoba.

Egy üveg Bacardi gyakorlatilag elhagyhatatlan eleme egy igényes bárszekrénynek, viszont azoknak is jól jöhet, akik inkább szerényebb italválasztékot szeretnek otthonukban tartani. A nagyszerű ízvilágnak köszönhetően önmagában is nagyszerű élmény egy-egy koccintáshoz vagy egy fárasztó nap után, viszont minimális előkészülettel egyszerű, de nagyszerű koktélokat lehet belőle készíteni. Ilyen koktélra jó példa a Rézmajom, amihez a rumon kívül vodkára, narancs dzsúszra és jégkockára van mindösszesen szükség. A szervírozás sem igényel speciális eszközöket, csupán egy magasabb pohár kell, amiben meg lehet keverni, és már készen is áll a fogyasztásra. Ízlés szerint egy gerezd naranccsal lehet díszíteni a pohár szélét, de az ízélmény enélkül is teljes.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed a rummal kapcsolatban, esetleg további kérdésed lenne, várjuk szíves megkeresésed elérhetőségeinken.