Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Az első Tanqueray London Dry Gin

Az első Tanqueray London Dry Gin

A gin egy könnyű, tiszta, elegáns, izgalmas ital, aminek stílusa nem öregszik, ezért imádják a modern fogyasztók is a Tanqueray London Dry Gint.

A lepárlók múltba nyúló történetének és kimeríthetetlen fűszerezési variációinak köszönhetően minden egyes üvegnek megvan a maga egyedi története, amire a fogyasztók rendkívüli módon nyitottak! Így nem meglepő, hogy napjaink egyik legtrendibb itala.

Ismerjük meg a világon első és a mai napig legnépszerűbb London Dry gin történetét.

Tanqueray London Dry Gin

Hittérítőből szeszfőző

A Tanqueray gin sztorija 1830-ban kezdődött, amikor Charles Tanqueray szakítva a családi hagyományokkal, nem követte a papi pályát, hanem megalapította a Vine Street szeszfőzdét a londoni Bloomsburyben.

Charles Tanqueray igazi perfekcionista volt, éveken át kísérletezett a különböző botanikus alapanyagokkal, lepárlási módszerekkel, hogy a lehető legjobb minőségű és ízű gint alkothassa meg. Végül 1838-ban tökéletesítette receptjét, mely a Tanqueray London Dry Gin nevet kapta. Innentől vált követendő etalonná az összes ilyen típusú gin számára. Tökéletesen kiegyensúlyozott aromái képezik mára a ginek klasszikus alapját, melyet a negyedik Old Tom tipusú desztillációnak is köszönhet.

Halála után fia vezetésével egyesült a Tanqueray és a nagy vetélytárs Gordon’s. Anglia után gyorsan váltak népszerűvé, a gyarmatokon és az Egyesült Államokban is. Egy legenda szerint az alkoholtilalom feloldása utáni első ital a Fehér Házban a Tanqueray-ból készült gin&tonic volt.

Üzemük a második világháborúban súlyosan megsérült a londoni bombázások során. Az egyetlen megmaradt Old Tom típusú lepárlót a skóciai Cameron Bridge-be költöztették és a mai napig is ott használják.

 

No. Ten, a mixerek kedvence

Az 1950-es években új receptúra alapján született meg a Tanqueray No. Ten, mely a Tiny Ten típusú réz lepárló után kapta a nevét. Friss citrusfélékből és növényi anyagokból készült, ami selymes, tiszta, frissítő ízt kölcsönzött neki. Világszerte gyorsan vált a koktélrajongók és mixerek kedvencévé.

 

Tanqueray London Dry Gin [1L|43,1%], a legismertebb gin a világon

 Az 1980-as években a legkelendőbb import gin lett az USA-ban, és ez máig is igaz. A márka népszerűségét olyan sikeres reklámkampányok növelték, mint a „Tonight we Tanqueray” szlogen.

Kísérletező kedvüket az évtizedek alatt is megőrizték, ezáltal számos új rajongót szerezve az italaiknak. Így született meg a rangpur lime-mal átitatott Tanqueray Rangpur, vagy a Tanqueray Flor de Sevilla, melyhez az izgalmas és sokrétű sevillai narancsot használják.

Számos szakmai elismerés mellett a Tanqueray London Dry-t a világ első számú prémium ginének választották. Így ez a tökéletes gin&tonic készítésének alapja a meghatározó Drinks International szerint.

 

Tökéletes zamatok

A Tanqueray London Dry gin az előállítása során alkalmazott négylépcsős lepárlási eljárásának köszönhetően kristálytiszta színű és ízű. Elegáns, gyógynövényes ízek jellemzik: fenyő boróka, borsos koriander, aromás angyalgyökér és édesgyökér. Lecsengése friss, citrusos, virágos jegyeket mutat, tökéletes egyensúlyban.

A négy fő meghatározó növényen kívül számos, a világ minden tájáról származó különleges fűszerrel ízesítik, de a pontos receptúrát kizárólag a három fő lepárlómester ismerheti.

A Tanqueray London Dry gin merész és bátor stílusú, akárcsak megalkotója, Charles Tanqueray. A legjobb választások egyike akár önmagában, akár koktél alapanyagként a webáruházunk kínálatából.