Az Árpád pálinka elnevezése is nagyon beszédes
Azt, hogy vajon szerepet játszott-e a névadásban Árpád vezér, nem tudhatjuk, de az biztos, hogy az ősök iránti tisztelet minden korty nedűben megnyilvánul. A gyakorlatban ez persze már a gyümölcsök begyűjtésénél, feldolgozásánál elkezdődik. A hazai talaj, az anyaföld ringatta nektár páratlan ízélményt garantál. Aztán jönnek azok a receptúrák, azok az egykor, régen feljegyzett utasítások, amik összesítve a nagybetűs tradíciók. Ezek tisztelete az alap, ami minden korban, helyzetben megingathatatlan. Ez az, amire aztán természetesen építkezhetnek, támaszkodhatnak az újító elgondolások, az innovációk. Mert a technológia fejlődése egyáltalán nem megy szembe a hagyományok alkalmazásával, sőt, valójában kétségtelenül ellenállhatatlan párost alkotnak ketten.
Ez a fajta lelkiismeretesség, odafigyelés és persze a minőségre való maximális törekvés az, amiért ez az a pálinka, amit a legtöbben örömmel töltenek ki poharaikba és emelnek koccintásra. Aki nem hiszi? Járjon, vagy sokkal inkább kóstoljon utána!
Az Árpád pálinka generációkat ível át?
Igen, mind a manufaktúra családtagjait illetően, mind azokat az unokákat, akiknek már a nagyapái is ezeket a cseppeket ízlelgették. Külön kor, teljesen más korszak, látszólag hatalmas időbeli szakadék, ám az élmény közös, jóformán azonos. Így hozhatóak az emlékek a jelenbe, jövőbe.