Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Az Árpád pálinka háziból nőtte ki magát világivá

A családi manufaktúra 5 generáció óta őrzi az Árpád pálinka receptjét és titkát. Az első kupicányi nedűk kizárólag saját fogyasztásra készültek. Innen indult minden, és mára a konyhakredencben önmagát kínálgató ital hazánk egyik nemzeti kincsévé vált.

 

Az Árpád pálinka mindenkinek szól

Sokan úgy gondolják, hogy a szeszes italok spektrumán akadnak tipikusan férfi és jellegzetesen női variációk. Erre rímel az előítélet is, miszerint a likőröket a gyengébbik nem tagjai szeretik, ám az igazi férfi kezébe se veszi az ilyesfajta édes cseppeket tartalmazó üveget. Vicces, mert ez az elképzelés is távol áll a valóságtól, főleg azért, mert a likőrök világa sem ennyire egyszerű és sablonos. De visszatérve a pálinkához, nyilván eme nemzeti értéket kizárólag az erősebbik nem tagjai kortyolják előszeretettel és nagy sóhajtások közepette. Ez a vélekedés sem több annál, mint ami: sztereotípia.

A családi manufaktúra teljesen szembe megy ezzel a köztudatban létező feltételezéssel, és nemcsak elvi szinten. A hölgyek részt vállalnak a gyártásban. Sőt, a hölgyek közbenjárásával a gasztronómiai fogásokba is belekerül egy-egy csepp az éltető nedűből, így aztán az ízélmény és annak kihasználása hiánytalan.

Az Árpád pálinka sikerét a hagyományőrzésnek köszönheti?

Részben igen. A tradíciók tisztelete és továbbörökítése kulcsfontosságú. Ugyanakkor az újítások felfedezése és bevezetése sem maradhat el. Így születhet meg a kerek egész, ami önmagába zárva őrzi és dédelgeti a múlt, az ősök hagyatékát, miközben teret és helyet biztosít a technológiai innovációknak. A létrejövő egység minden egyes kortyban tetten érhető.

Tartalomhoz tartozó címkék: Árpád Pálinka Árpád Pálinka ár