Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Az abszint az ünnepi asztalra való?!

Az abszint hírneve az utóbbi évtizedekben érdekesen alakult. Mondhatnánk azt is, hogy tűzön-vízen átment. Megbélyegezték, tiltották, aztán újra felkapták. Általában, ami ennyire megosztó jelenség, az vonzza a kíváncsi embereket. Úgyhogy nem meglepő, hogy a kalandos története nyugvópontjára érve világhírre tett szert.

 

Mitől annyira népszerű az abszint?

A zöld tündér vagy lidérc - ki, hogyan hívja, világszerte milliókat vonzz. Pedig túlzás nélkül állítható, hogy ütős, mind a tartalmát, mind a hatásfokát illetően. Szóval nem az a könnyed, délutáni csevegés mellé dukáló frissítő. Nyilván a fenti kijelentések egyrészről általánosítások, ami sohasem szerencsés. Főleg ott nem érdemes univerzális következtetéseket levonni, ahol az ízlésé a főszerep. Viszont a nagy számok törvénye alapján azért mégis akadnak olyan jellemvonások, amik nagy biztonsággal leírhatóak.

Sokan azért szeretik annyira, mert a hígítása igazán látványos rituálé. Nem olyan egyszer egy, mint a tequila mellé szopogatott só meg citrom. Annál sokkal érdekesebb. A kémiai jelenség, amely a hideg víz és a magas alkoholkoncentráció reakciójából áll, tényleg szemet szúr.

Megint mások az ízéért kedvelik. Mivel az abszint alkoholtartalma extrém magas, így nem a mindennapok itala, ám az ünnepi asztalokon nagy sikert arathat.

Az abszint hamar fejbe száll?

Ez csak mennyiség kérdése. Mint minden alkohol esetén, a mérték egyértelműen érték. Különleges italról beszélünk, aminek a karaktere ízlelésre méltó. Úgyhogy nem érdemes ajtóstul rontani a házba. Néhány csepp bőven elegendő az élmény megtapasztalásához, vagy éppen az ünnepi hangulatot emelő koccintáshoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: abszint abszint ár