Az Árpád Pálinka készítői is közéjük tartoznak. Egy családi vállalkozásról van szó, amelynek tagjai immár 50 éve főzik ízletes italkülönlegességeiket. A kiváló minőséget mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ezek mindegyike 100% gyümölcsből készül. Az Árpád Pálinka egyik meghatározó alapanyaga, a szilva, a család saját ültetvényén terem.
A készítők gondosan ügyelnek arra, hogy a többi gyümölcsöt is megbízható, lehetőleg magyar termelőktől szerezzék be. Szigorú követelményeknek kell megfelelniük, az is meg van határozva, hogy mikor kell leszüretelniük a termést, hogy az Árpád Pálinka összetevői csak kellőképpen érett gyümölcsök lehessenek. A paletta rendkívül széles. Folyékony, házi lekvárra emlékeztető szilva, részben aszalt gyümölcs ágyon érlelt, ezért rendkívül édes barack, különleges bonbonokat idéző meggy, és még oldalakon keresztül lehetne sorolni, milyen finomságokat kínál számunkra ez a lelkiismeretes család.
A lepárlást többféle technológiával végzik, ezzel is igyekeznek minden vásárlójuknak a kedvére tenni. A cég egy Békéscsaba melletti tanyán működik. Egy látványfőzde is tartozik hozzá, ahova bárki ellátogathat, hogy a saját szemével láthassa az Árpád Pálinka elkészítésének folyamatát. A nemes ital aztán szemrevaló palackokba kerül, amelyeknek a küllemét neves grafikusok és üvegkészítők dolgozzák ki.