Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

​Aperol spritz recept, avagy így készítsd el a nyarak igazi slágerét!

Íme az Aperol spritz receptje, hogy akármikor kortyolhass te is az isteni nedűből! Sokféle kedvelt italt ismerünk, s ezek közül nem kevés azoknak se a száma, amelyeket a nyári hőségben fogyasztunk előszeretettel.

Ám az Aperol úgy robbant be a köztudatba, részben a rengeteg tengerpartos fotónak köszönhetően, hogy mára már valódi slágerré nőtte ki magát, így jó, ha te is tudod, hogyan készítheted el, akár otthon is!

 

Gyönyörű szín, különleges hangulat

Mi lehet a minőségi alkoholokban, amelyek miatt annyira szeretjük őket fogyasztani? Nyilvánvalóan imádjuk azt a különleges ízélményt, amellyel kényeztetnek, ráadásul olyan sokféle lehetőség nyílik meg számunkra e tekintetben, hogy felér egy valóságos kalanddal. Persze csak akkor, ha elég bátrak vagyunk kipróbálni a lehetőségeket.

A sokféleség egy-egy italtípuson belül is izgalmas, mi is rengeteg blogbejegyzést szántunk már ennek a kérdésnek, kezdve például a pezsgőktől egészen a whiskey kóstolgatásáig. Most pedig itt van az Aperol, ami a semmiből vált egyik pillanatról a másikra az egyik legnagyobb, legütősebb nyári kedvencünkké, talán a színe, talán a nyaralás élménye társult hozzá olyan erővel, hogy ilyen elsöprő népszerűségre tett szert ez a fantasztikus ital.

 

Mi is az az Aperol?

Az Aperol alapvetően egy olasz aperitif, a keserű likőrök egyike. Ám kedveltségét nem önmagában, hanem elsősorban az úgynevezett Aperol spritz formájában szerezte, amely megőrzi az izgalmas narancsos színét, némi buborékkal kiegészítve a tengerparti bárok és strandok elmaradhatatlan kellékévé vált. De mi teszi ezt az italt ennyire fantasztikussá, milyen összetevők találhatóak meg benne?

 

Így készítheted el akár otthon is az Aperol spritz nevű mennyei nedűt!

Az Aperol spritz akár kész koktélként is beszerezhető, ha séta vagy városnézés közben szeretnéd frissítő italként fogyasztani, immáron ennek sincsen akadálya. Azonban ha otthon szeretnéd magadat vagy a vendégeidet kényeztetni ezzel a különlegességgel, arra is van mód! Ismerd meg a receptjét, s lepd meg a társaságot! Hidd el, egyszerűen imádni fogják!

A recept kizárólag akkor lesz tökéletes, ha gondosan ügyelsz az arányokra. Ez pedig nem más, mint a 3:2:1. Igen! Jól sejted, mindössze három összetevőre lesz szükséged a megvalósításhoz, s ezek mértékét rejtik a számok.

A három alkotóelem közül a legtöbb a Proseccóból, ebből az isteni és szintén olasz habzóborból kerüljön az italodba. Az arányokat tekintve tehát 3 résznyi Proseccóval érdemes számolni. Ehhez társul a 2 adagnyi Aperol, avagy narancslikőr, végül a legkevesebb mennyiséget szódából tesszük hozzá ehhez a koktélhoz. A végeredmény pedig egy kellemes, könnyed koktél, és néhány jól sikerült kép az Instára, ha úgy szeretnéd!

 

Mire vigyázzunk?

A könnyed ízvilág, a kissé kesernyés, kissé azonban édeskés zamat, amelyet az Aperol spritz fogyasztásakor élvezhetünk, elfeledteti velünk, hogy ez egy két különböző alkoholt is magába foglaló, ráadásul buborékos ital, amelynek köszönhetően igen gyorsan megárthat, ha hiszünk az ízének, és egyszerű frissítőként, netán szinte üdítő jelleggel isszuk. A gyorsan fejünkbe szálló koktélok mintapéldánya, amelynek nem biztos, hogy megérezzük az erejét még azelőtt, hogy a fejünkbe szállna!

Mindemellett jobbat, tökéletesebbet el se lehet képzelni, ha valami igazán könnyű és szomjoltó koktélt keresünk a forró napokra! Készítsd el te is magadnak, vagy kápráztasd el vele vendégeidet!