Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.
Termékek Menü

Abszint, egy évezredes ital

Az abszint egy olyan fűszeres, magas alkoholtartalommal bíró ital, amelynek alapját a fehér ürömfű (Artemisia absinthium), az ánizs, valamint a római édeskömény adja. 

Ezek mellett egyéb fűszernövényekkel is szokták ízesíteni. Az italt a franciák a jellegzetes színe miatt zöld tündérnek is nevezik.  A közkeletű elképzeléssel ellentétben az abszint nem likőr, hanem párlat. Ezt azért is fontos tisztázni, mert egyes változatait hígítás nélkül nem szabad fogyasztani! Az ürömfű gyógyászati célokra történő felhasználása már az ókorban is ismert volt, ugyanakkor az égetett szeszek készítése valamikor a középkor folyamán vált általánosan ismertté.

Az abszint első receptje a 18. századi Svájcból származik. Kezdetben csak az orvosok használták, de hamarosan az iparosok is felfedezték a benne rejlő lehetőséget, így az 1700-as évek végén már számos abszintfőző üzem működött az országban. Az emberek egy idő után élvezeti cikként kezdtek tekinteni az abszintra.Ez az elképzelés azóta is állja a helyét, az abszint ugyanis napjaink egyik legkedveltebb alkoholos italának számít. Webáruházunkból rendelve most Ön is kipróbálhatja ezt az igazán különleges párlatot! Amennyiben korábban még nem kóstolta, az ital tökéletes elkészítéséhez adunk néhány tippet.

Az abszint olyan ital, amely koncentrátum formában kerül palackozásra, mivel a benne található illóolajok vizezés hatására kicsapódnának. Ezért az abszintot a fogyasztás előtt mindenképpen el kell készítenie, főleg, ha magas alkoholtartalommal rendelkező változatból szeretne kóstolni! Webáruházunk kínálatából 80%-os abszintok is rendelhetők. Az elkészítésnél arra kell csupán ügyelnie, hogy a poharába kerülő ital 11-12 fokos legyen. Az abszintot tetszés szerint cukorral is édesítheti, de első körben a száraz verzióval próbálkozzon, hogy megtapasztalhassa az igazi ízét!

Tartalomhoz tartozó címkék: abszint abszint ár