Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A vermut magában vagy koktélalapanyagként jobb választás?

A vermut tisztán kortyolva sokaknak kevéssé élvezhető. Nyilván egy cseppet sem mellékes a nedű minősége, amihez nagyban hozzájárul az összetétele, illetve az összetevők egymáshoz viszonyított aránya is.

A kérdés már csak az, hogy akkor miként célszerű kortyolni a legélvezetesebb kulináris végeredmény érdekében? Megkíséreljük megválaszolni ezt, az amúgy nem is olyan könnyű dilemmát!

A vermut hűtve a legjobb?

Igen, a szakértők abban teljesen egyetértenek, hogy függetlenül a felhasználásról típusától, az előre behűtés elengedhetetlen a sikerhez. Úgyhogy a hűtőt mindenképpen jó ötlet kéz, valamint palack közelben tartani. Viszont azért a hőfok korántsem mellékes. Például, ha már a dér megjelenik az üvegen, az túlhűtésről tanúskodik. Az vermut optimális hőmérséklete 10-15 fok. Amikor ilyen állapotában kerül pohárba és nyelvvégre, akkor minden íze kiteljesedik, külön-külön is érzékelhetővé, sőt, élvezhetővé válnak a komponensei. Még azoknak is egyébként, akik nem értenek különösebben az összetevőkhöz, azok felismeréséhez, elemzéséhez.

Hűtéshez tökéletesen alkalmas a jég, de azért egy valamire ildomos odafigyelni. A jég adagolása akkor optimális, ha pici darabokban történik. Így nem hígítja túl a nedűt, ezáltal nem csorbítja annak élvezeti értékét.

A vermut keverése mennyire jó ötlet?

Abszolút az! Mivel az ital erősséggel és édességgel rendelkezik, ezért ezek kiegyensúlyozása a leginkább kifizetődő taktika. Így jöhetnek egyrészt a jégkockák hígításként, valamint a savanyú gyümölcslevek, például citrom, meggy az édesség kompenzálásaként.

Tartalomhoz tartozó címkék: vermut vermut ár