Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A vermut kortyolása nem egyszerűen ivás, hanem művészet

Mivel a vermut háromnegyed részben bor, ezért nem meglepő módon a kóstolása is hasonlít a boroknál megszokott akkurátus módszerhez. Az ízjegyeknek épp úgy megvan a maguk helye, főszerepe, mint az illatoknak.

A kóstolás tulajdonképpen az érzékszervek tánca, ahol az aromák hatnak egymásra, és ennek a végeredménye minden egyes cseppben megmutatkozik.

A vermut eredeti, különleges, ezért a szervírozása sem mellékes

A karakteres, ízletes nedű olyan komplex ízélményt kínál, amit legjobban étkezés előtt, aperitif formájában lehet megtapasztalni, ekkor még az egyéb ízek nem torzítják el a lehengerlő élményt. Az ürmösbor ebédek és vacsorák előtt egyaránt népszerű kortyolni való, de az is érthető, ha végül az elköltött ételek mellett egy valami változatlan marad: a pohár tartalma. Ugyanis, ha már felfedték magukat az ízharmónia kényeztető részletei, akkor utána érdemes kitapasztalni milyen az összhatás akkor, ha egyéb ízjegyek is csatlakoznak.

Manapság nemcsak magában fogyasztják a legszívesebben, hanem koktél alapanyagként is előszeretettel alkalmazzák a mixerek. A finom, könnyű vermut nagyon jól „működik” együtt jéggel és citromlével, míg a testesebb típusok koktélokban teljesítenek kimagaslóan jól, lévén egymagukban is kellően sűrűek, nehezek, vagyis az esetükben kifejezetten jól jön a hígítás. Mikkel kombinálható? Különböző alkoholokkal, gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel, egyes esetekben szirupokkal.

Hogy mutat a vermut, ha klasszikus módon szolgálják fel?

Egy háromszög alakú, vékony, magas pohárban a nedű cseppjei mellett egy nyársra szúrt olajbogyó is helyet kap.

Tartalomhoz tartozó címkék: vermut vermut ár